Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023

Dyzio

Zadomawiam się
Haka jednak nie będzie. W piątek dostałem maila:

"Aby przyspieszyć dostawę, w momencie odbioru Model 3 nie będzie wyposażony w funkcję holowania. Poinformujemy Cię, kiedy możesz umówić się na wizytę serwisową, aby zaplanować modernizację za pomocą haka holowniczego i zaczepu ze stali o wysokiej wytrzymałości. Modernizacja jest bezpłatna.

1000 kilogramów zdolności holowniczej pozwala z łatwością zabrać przyczepę lub bagażnik rowerowy na kolejny weekendowy wyjazd.

Szacowany czas dostawy można zawsze sprawdzić na koncie Tesla. Jeśli wolisz odebrać dostawę później, skontaktuj się z Doradcą ds. dostaw."

Jest już VIN. Na FV odbiór 15 listopada.
zamawiałeś z hakiem i dostaniesz bez ? Ale jak to będzie w dowodzie rejestracyjnym ? :)

acprzemu

Nowy na Forum
Dokładnie tak. W Ząbkach przy zamówieniu powiedzieli mi, że nie ma możliwości dołożenia haka. Dokumenty leasingowe podpisane, wniosek BDO wygenerowany. Nie mam czasu zmieniać tego.

Nie mam pojęcia czy w dowodzie będzie hak.

Dyzio

Zadomawiam się
Dokładnie tak. W Ząbkach przy zamówieniu powiedzieli mi, że nie ma możliwości dołożenia haka. Dokumenty leasingowe podpisane, wniosek BDO wygenerowany. Nie mam czasu zmieniać tego.

Nie mam pojęcia czy w dowodzie będzie hak.
No ja zamawiałem 4 września SR z hakiem, umowe leasingową już podpisałem, wniosek do BDO również ale jeszcze 0 informacji co do nr VIN itd.

wełna78

Zadomawiam się
A orientuje się ktoś dlaczego w kolorze Stealth Grey niektóre TM3 mają srebrną ,,obramówkę'' wokół szyb, a niektóre czarną ?
Chcę zamówić właśnie w Stealth Grey, ale boję się, że podjadę na plac, wskażą mi palcem auto i będzie miało srebrne.
Jest to od czegoś uzależnione? Może od RWD i LR?
Na stronie Tesli tylko jest czarny a tu np proszę .....
srebrne (i klamki też)

I dlatego cały czas waham się między Stealth Grey a białym........
Kurde to są problemy :D

Last edited:

ELuk

Pionier e-mobilności
Temat haka był już wielokrotnie omawiany na forum.
Szukajcie i czytajcie.
Generalnie każdy HAK jest wpisywany w dowód po uzyskaniu zaświadczenia wydanego przez rzeczoznawcę od badania technicznego, nie ma znaczenia czy jest „fabryczny” czy „akcesoryjny”.
W momencie rejestracji istotne jest czy auto ma w homologacji informacje o dopuszczalności holowania i obciążalności haka.

wiktor

Posiadacz elektryka
A orientuje się ktoś dlaczego w kolorze Stealth Grey niektóre TM3 mają srebrną ,,obramówkę'' wokół szyb, a niektóre czarną ?
Chcę zamówić właśnie w Stealth Grey, ale boję się, że podjadę na plac, wskażą mi palcem auto i będzie miało srebrne.
Jest to od czegoś uzależnione? Może od RWD i LR?
Na stronie Tesli tylko jest czarny a tu np proszę .....
srebrne (i klamki też)

I dlatego cały czas waham się między Stealth Grey a białym........
Kurde to są problemy :D

To jest folia ochronna.

mcs_2023-11-06_12-35_001.png

U mnie po ściągnięciu jeszcze gdzieniegdzie był klej po tym.

arek6996

Nowy na Forum
Tak patrzę na Wasze terminy dostawy to trochę długo czekacie. Ja zamówiłem 29 października biała SR i niby jutro ma być już w Warszawie, czekam za dokumentami do rejestracji

wiktor

Posiadacz elektryka
Bo już są na miejscu a część ludzi zamawiała jak się samochód stał się dostępny na stronie i był jeszcze za wielką wodą.

jarqu

Posiadacz elektryka
Zgłosiłem przez apkę ten brak chlapaczy zobaczymy co odpowiedzą. :)

Zatwierdzili mi montaż chlapaczy ale wygląda że mogę tylko umówić się na montaż który trwa 10 minut w ząbkach. Wolałbym serwis mobilny wiem że działa na Pomorzu. Chyba że zgłoszę te bicie opon i od razu mogliby wyważenie opon.

Attachments

• Screenshot_2023-11-06-21-00-04-73_dea0ed4dc7fea9051b966dd91d80d9ae.jpg
    Screenshot_2023-11-06-21-00-04-73_dea0ed4dc7fea9051b966dd91d80d9ae.jpg
    258,4 KB · Liczba wyświetleń: 20