Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023

Michal

Moderator
Wydaje mi się, że tylko statki z kapitałem Izraelskim omijają.

inter

Pionier e-mobilności
Wydaje mi się, że tylko statki z kapitałem Izraelskim omijają.
Chyba nie, bo atakują nawet statki niemieckie.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja właśnie też jestem po rozmowie.
VIN podobnie jak u Ciebie najprawdopodobniej połowa grudnia, odbiór auta ..... styczeń.
Teraz muszę ogarnąć chociaż fakturę na grudzień, bo w styczniu nie będzie mi ona do niczego potrzebna.....
Powodzenia ;)
Nie z tesla takie numery… ale daj znac z ciekawosci jak poszlo :)

zibizz1

Pionier e-mobilności
@Kilt Y zamówiłem w czerwcu i w listopadzie odebrałem wyprodukowany w.listopadzie z VIN na kolejny rok
X zamówiłem we wrześniu , konfiguratora i przypięli mi model z inventory wyprodukowany w marcu. Więc tak jak pisze Michał, jak ktoś chce mieć pewność że dostanie nowy rok z tych z Chin/USA to trzeba zamówić w marcu

Kilt

Fachowiec
Ps. Mowa o TM3 produkowanym w Chinach - one płyną miesiąc i są dowożone jeszcze 1-2 tygodnie do PL.
Albo i dłużej płyną.
Chyba nie, bo atakują nawet statki niemieckie.
I to z kapitałem arabskim. Na przykład wczoraj :(
Więc tak jak pisze Michał, jak ktoś chce mieć pewność że dostanie nowy rok z tych z Chin/USA to trzeba zamówić w marcu
Pewnie macie rację ... ma to sens.

inter

Pionier e-mobilności
Akurat po Nowym Roku, ma ruszyć produkcja w USA. Możliwe, że pojawią się aktualizacje w samochodzie zrobione pod USA, np. filtr HEPA.

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Przypominają mi się dyskusje z for komputerowych, kupować komputer czy czekać na nową wersję CPU, jak wyjdzie cpu to może jednak poczekać na zapowiadane GPU, jak wyjdzie GPU to może dyski ciut szybsze … i tak do za….a 🤪🫣

PS. Odkurzałem wczoraj i pod fotelem znalazłem jeszcze „list przewozowy” od swojego

Attachments

• IMG_1907.jpeg
    IMG_1907.jpeg
    702,4 KB · Liczba wyświetleń: 39

ypl

Pionier e-mobilności
Lub ten, który mieliśmy ileśtam lat temu, bo "kiedyś to było" :)
No klasyka, kiedyś to były czasy, teraz już nie ma czasów 🤣
Czyli dla cierpliwych to czekać, na ps5 slim, zamiast fat, ale nie, teraz to już nie opłaca się bo zaraz będzie ps5 pro. Ja 2 miesiące temu kupiłem drugie ps5 do domu, bo jak wyszedl spiderman 2 to nie dało się do konsoli podejść, ciągle najmłodszy syn grał. Zamiast czekać na slim chwilę, wjechał drugi fat, ale ja nie lubię czekać 😁