Tesla Model 3 Highland akcesoria

Peteros

Zadomawiam się
Za papierek nie zabiorą ci dowodu rejestracyjnego nie wyślą na badania techniczne a w przypadku auta w leasingu możesz mieć jeszcze wieksze problemy bo modyfikujesz nie swój samochód

Za papierek nie zabiorą ci dowodu rejestracyjnego nie wyślą na badania techniczne a w przypadku auta w leasingu możesz mieć jeszcze wieksze problemy bo modyfikujesz nie swój samochód
No ale co za problem, podmieniasz belkę w 5 minut i idziesz na ponowne badanie techniczne.

Co za czasy mamy, niebawem ludzie bedą się bali z domu wychodzić bo mandat za cos zaraz dostaną. Wrzućcie trochę na luz, dobrze wam to zrobi.

Wezu72

Zadomawiam się
Łapią z 1% pijanych , to prawdopodobienstwo, że zauważą tą belkę jest w promilach liczone . A jak nawet to musieli by Tiry łapać za ozdobne światelka na maskach i pakach
Leasing ma to w dupie, bo niekontroluje w trakcie trwania a jak wykupi tym bardziej .
Jak sie bawić to się bawić a to niegroźna zabawa
Dodatkowe swiatełko a wymiana wszystkich lamp tylnych to subtelna różnica. W przypadku np najazdu na tył przez inny samochód rzeczoznawcy odrazu to wyłapia i w tym momencie brak tylnych lamp z homologacją jest podstawą do odmowy wypłacenia ubezpieczenia a to już furtka dla ewentualnego sprawcy do powództwa cywilnego i uznanie ciebie za sprawcę kolizji i zwrot poniesionych kosztów. Co do leasingu zatrzymanie dowodu rej. jest widoczne w CEPiK-u i już widze jak leasing ma w dupie kase ( w każdej umowie leasingowej masz wykaz opłat za dodatkowe czynności leasingu) ale co ja tam wiem

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja bym w ogóle samochodu nie kupował , bo w przypadku wypadku można zginąć . Itd ....
Kazdy robi jak uwaza to nie za zmiany realnie szkodliwe i niebezpieczne itp .
Na marginesie lampy z USA w autach sprowadzonych mają litery DOT na szkle co nie jest normą EU i na upartego też można się przypierzyć , czego doświadczyłem kilka lat temu w Chevy SSR, bez konsekwencji tylko werbalnie od gliniarza .

Last edited:

Wezu72

Zadomawiam się
A tak na serio nie obawiacie się podłączenia zewnętrznych urządzeń z chin niewiadomego pochodzenia bez żadnych homologacji pod elektronike samochodu ? Wiele tych urządzeń posiada wifi czy bluetooth. Tesla co chwilę wysyła aktualizacje z zabezpieczeniami a ta elektronika z chin potrafi mieć dostęp bardzo głęboko w system (np te dodatkowe ekrany) i ich systemy są raczej średnio zabezpieczone.

kiszony23

Zadomawiam się
A tak na serio nie obawiacie się podłączenia zewnętrznych urządzeń z chin niewiadomego pochodzenia bez żadnych homologacji pod elektronike samochodu ? Wiele tych urządzeń posiada wifi czy bluetooth. Tesla co chwilę wysyła aktualizacje z zabezpieczeniami a ta elektronika z chin potrafi mieć dostęp bardzo głęboko w system (np te dodatkowe ekrany) i ich systemy są raczej średnio zabezpieczone.
Wszystko jest dobrze dopóki działa, serwis się o to nie czepia. Problemy zaczną się jak będzie trzeba zapłacić za naprawę, ktoś straci samochód... Ilość takich przypadków na tą chwilę pewnie jest znikoma.

Ja również jestem zdania aby nie montować nieautoryzowanych akcesoriów.

Każdy robi to co chce ze swoim autem :) Oby jak najdłużej można było korzystać z tych dobrodziejstw :)

Peteros

Zadomawiam się
Chyba bez sensu robić off topa, każdy jest świadomy co robi ze swoim autem. Tą drogą to do Sexy Buttona tez można się doczepić a jest pewnie w połowie Tesli, nie jest autoryzowany przez Teslę ani przez żaden inny certyfikat.

A czepianie się, ze coś jest chińskie to już od kilku lat nie jest aktualne, nasza Tesla jest cała chińska. Europa jest w dupie a prymat wiodą Chiny jeśli chodzi o rozwój technologi. Pomijam zakupy na Ali za 5 zł.

kiszony23

Zadomawiam się
IMG_3107.jpg

Wczoraj widziany w Ząbkach.

Lampy również były zmienione (inny wzór wiązki światła - w oryginale jest jeden pasek, tam były aż 3 :) )

Moja opinia: Z daleka to jeszcze jako tako wygląda. Ale z bliska niestety ciągnie strasznie chińszczyzną)

flawn

Zadomawiam się
View attachment 21620

Wczoraj widziany w Ząbkach.

Lampy również były zmienione (inny wzór wiązki światła - w oryginale jest jeden pasek, tam były aż 3 :) )

Moja opinia: Z daleka to jeszcze jako tako wygląda. Ale z bliska niestety ciągnie strasznie chińszczyzną)
a może to facelift? ;) model Y nowy ma wyglądać podobnie jak ten na zdjęciu