Tesla Model 3 Highland akcesoria

Makmak

Tesla 3 highland
Zacznij godzic sie z mysla, ze w 3HL (kierunkowskazy na przyciskach w kierownicy) wylaczaja sie automatycznie tak samo jak przy S3XY Knobs czyli zaleznie od kata skrecenia kola kierownicy lub rozpoznania manewru przez kamery czyli roznie :)
Moja paczka z Enhauto wlasnie dotarla i kierunkowskazy sie „wygrzewaja”.
Jestem pewien, ze beda duzo wygodniejsze od przyciskow i nie bede zalowal zakupu.
Hej…i jak się sprawują? Ja właśnie zamówiłem i czekam..😁

pompon

Posiadacz elektryka

Też sobie sprawiłem manetki to dorzucę swoje 3 grosze: warto. Do przycisków można się przyzwyczaić, ale manetki są po prostu wygodniejsze. Zmiana kierunku jazdy dźwignią też jest wygodniejsza niż zerkanie na ekran i próby trafienia weń paluchem, zwłaszcza przy zawracaniu na kilka razy. (Automatyczny wybór kierunku jazdy raz na jakiś czas robił głupoty, z braku zaufania wyłączyłem.)

Bonusowe punkty za przyciski na końcach manetek, teraz jak chcę komuś podziękować mignięciem awaryjnymi to ani nie stukam już w podsufitkę, ani klient za mną nie myśli że próbuję mu środkowy palec pokazać.

krzykar77

Zadomawiam się
Jestem zadowolony choć uważam, że te w przedliftowej TM3 były dużo lepsze-brakuje mi funkcji sterowania światłami drogowymi w produkcie S3XY (odepchnięcie lewej dźwigni aktywowało/dezaktywowało adaptację świateł matrycowych)

piotrpo

Pionier e-mobilności
ostanowiłem że drugi raz juz tak nie będzie. Tak więc - na długie i dziwne trasy potrzebowałem zestaw kompresor, fleki i podnośnik.
Ta grzechotka do podnośnika to totalne badziewie jest. Upewnij się, że masz coś zapasowego (np. pasująca nasadka do klucza od kół, bo przy pierwszym użyciu mojej zapadka poszła się w niej walić.

Kapibar

Zadomawiam się
Przejrzałem 2/3 tego wątku i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, więc pozwolę je sobie tu zadać.
Rozważam zakup dwóch akcesoriów - s3xy knob, oraz takie coś do łatwego ładowania rzeczy z USB-C.
Czy udało wam się taką ładowarkę znaleźć do highlanda, która wygląda ładnie? ta której zdjęcie załączam wygląda tak sobie, a jak do tego dojdzie s3xy knob, wydaje mi się że będzie wyglądać naprawdę słabo.
Drugie pytanie: czy jak zainstaluję to, oraz s3xy knob, to czy schowek z przodu w ogóle będzie nadawał się do użytku?
Jest jakiś alternatywny sposób na dodania łatwego ładowania rzeczy? Boję się ładować tym pojedynczym usb-c w schowku, bo jak raz szarpnę za kabel, to tego portu już nie będzie.
Kolejne pytanie: czy komuś realnie udało się zwiększyć ilość miejsca na przechowywanie z przodu? Mam dużo rzeczy, które fajnie mieć po ręką, typu okulary, czapka, karty do ładowania itd i tych schowków jest zwyczajnie mało.
1746708434095.png

umcus

Pionier e-mobilności
Drugie pytanie: czy jak zainstaluję to, oraz s3xy knob, to czy schowek z przodu w ogóle będzie nadawał się do użytku?
Jak jest sam sexy knob, to w Juniperze można jeszcze butelkę 1,6 włożyć. Ale jeśli coś jeszcze by tam włożyć, to dostęp do schowka będzie... no nie, nie będzie go praktycznie. Ale zastanów się, czy naprawdę potrzebujesz s3xy knoba. Do czego Ci on, sam Commander (ew. przyciski) nie wystarczy?
Jest jakiś alternatywny sposób na dodania łatwego ładowania rzeczy? Boję się ładować tym pojedynczym usb-c w schowku, bo jak raz szarpnę za kabel, to tego portu już nie będzie.
Są różne huby/rozdzielacze.
Kolejne pytanie: czy komuś realnie udało się zwiększyć ilość miejsca na przechowywanie z przodu? Mam dużo rzeczy, które fajnie mieć po ręką, typu okulary, czapka, karty do ładowania itd i tych schowków jest zwyczajnie mało.
Możesz dokupić półeczki. W Tesli masz coś takiego do obydwu schowków.

Są też różne patenty na schowki pod wyświetlaczem albo nad, np. od Spigena.

piotrpo

Pionier e-mobilności
Jakiś czas temu pisaliśmy tutaj o majfriendowych zestawach uszczelek (takie po około 100zł na ali). Kupiłem, zamontowałem i przejechałem trochę.

Zestaw:
Uszczelki na:
- dach (taki sznur o-ringowy do wypełnienia szpary naokoło przedniej szyby dachowej_
- słupek A (a właściwie przednia krawędź przednich drzwi
- drzwi przód (tylna i dolna krawędź)
- słupek B, czyli przednia krawędź tylnych drzwi
- tylne drzwi (krawędzie dolna i tylna
- chusteczki odtłuszczające
- jakieś tam niby nożyczki

Były też uszczelki na klapy frunk/trunk, ale nie chciało mi się instalować.

Instalowałem to trochę dla jaj, ale jestem pozytywnie zaskoczony. Drzwi przestały rzygać błotem, mocno wkurzało mnie, że aerodynamika robiła z drzwi odkurzacz i kończyło się wypluciem syfu przez krawędzie - to kompletnie ustało.
Dodatkowy plus, to mimo wszystko ekstra wyciszenie. To nie jest jakieś bardzo oczywiste, ale szumu powietrza jest mniej. Nie mierzyłem niczym, opieram się na swoich wrażeniach i nie wiem czy jest ciszej, ale zdecydowanie jest mniej szumu. To, że nie koniecznie jest ciszej wynika z faktu, że większość hałasu to dźwięk z kół i ta część pozostaje bez zmian, ale szumów aerodynamicznych jest dużo mniej.
Najmniej istotny bonus, to lepszy dźwięk zamykania drzwi - nie wiem czy kogoś to obchodzi, ale jest lepiej.
Do tego dla mnie bardzo ważna rzecz - po zamontowaniu praktycznie tego nie widać, wygląda c.a. fabrycznie.

aadam75

Zadomawiam się
Jak jest sam sexy knob, to w Juniperze można jeszcze butelkę 1,6 włożyć. Ale jeśli coś jeszcze by tam włożyć, to dostęp do schowka będzie... no nie, nie będzie go praktycznie. Ale zastanów się, czy naprawdę potrzebujesz s3xy knoba. Do czego Ci on, sam Commander (ew. przyciski) nie wystarczy?

Są różne huby/rozdzielacze.

Możesz dokupić półeczki. W Tesli masz coś takiego do obydwu schowków.

Są też różne patenty na schowki pod wyświetlaczem albo nad, np. od Spigena.

Last edited: