Tesla Model 3 Highland LR RWD pod chmurką bez ładowania w domu

adamq

Fachowiec

inter

Pionier e-mobilności
Obserwowałem zdalnie kolejkę do ładowarki, nie minęła godzina i tryb wartownika nie działa "osiągnięto dzienny limit danych". To jakaś kpina.

Da się to jakoś rozwiązać?
Nie, limit to około 15 minut na dobę.

inter

Pionier e-mobilności
Inne pytanie, czy frunk trzeba tak mocno dociskać? Jaka jest procedura zamykania, bo to czysta masakra...

Brzmi to źle, ale kocham ten samochód, tylko zdziwiło mnie, że prawie wygiąłem maskę dociskając za znaczek...
Albo kupić akcesorium z Ali, z domykaniem automatycznym, koszt około 240 zł + twoja robota.

Bronek

Pionier e-mobilności
@Wojtek Wawa osiągnięto dzienny limit danych". To jakaś kpina.

Da się to jakoś rozwiązać
Nie, limit to około 15 minut na dobę.
Ludzie robili by sobie monitoring np chaty, jak kiedyś routery z darmowego internetu w pierwszych czytnikach z Amazona z klawiaturą gdzie był za fryko , potem zminimalizowali transfer.
Na miliony Tesli ciężko by bylo dać ciągły steraming . Może kiedyś jak Tesla przejdzie na Starlinki ?

Pedr

Posiadacz elektryka
Inne pytanie, czy frunk trzeba tak mocno dociskać? Jaka jest procedura zamykania, bo to czysta masakra...
A tak często planujesz używać? Ja przyznam się szczerze, że czasami zapominam, że go mam bo nawet przy mojej tendencji do zagracenia każdej wolnej powierzchni, nie jestem w stanie zapełnić bagażnika z tyłu.

BTW, a jakie wrażenia żony? Moja już była przekonana, a ostatnio znowu zaczęła marudzić, że woli coś mniejszego ze względu na parkowanie.

inter

Pionier e-mobilności

Brzmi to źle, ale kocham ten samochód, tylko zdziwiło mnie, że prawie wygiąłem maskę dociskając za znaczek...
Dociskasz obiema dłońmi, aż usłyszysz kliknięcie.

inter

Pionier e-mobilności
Przy dzisiejszych "papierowych" maskach, to dobra rada w przypadku każdego samochodu. Naciśniesz w jednym miejscu, to jeszcze wgnieciesz.
Klapa jest z aluminium, dlatego miękka.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
BTW, a jakie wrażenia żony? Moja już była przekonana, a ostatnio znowu zaczęła marudzić, że woli coś mniejszego ze względu na parkowanie.
To temat skomplikowany. Było już super, ale ktoś ją ciaśniej zastawił i teraz jest znów temat EAP, żeby parkował, jak testówka. Ja wiem, że to bez sensu, ale dałem żonie słowo, że kupię jeśli uzna za potrzebne (byle dała tesli zielone światło).

Naprawdę wolałbym wydać pieniądze na cokolwiek innego. Będę jeszcze żonę szkolił z manewrów parkingowych.

BTW miałeś rację co do tych opon. One są super tylko na suchym. W deszczu przy 3°C nie dają rady nawet z 20% gazu. A ustawiłem ciśnienie na 2.9 atm.

Szokujące, bo mam też micheliny ale nie e, tylko primacy 4 w fieście i tam nie ma różnicy czy mokro czy sucho. Inna sprawa, że w innych temperaturach nimi jeździłem.

Last edited: