kamilthusz
Posiadacz elektryka
No to aktualizacja tematu, pisałem w wątku z ankieta ale tam ruchu brak. Sytuacja taka, 3HL lr odebrany we wrześniu, Bridgestone. Bicie od wyjazdu z salonu. Przy 3 albo 4k wizyta w zabkach, stwierdzili zwiększone bicie jednej opony z tyłu. Po wyważeniu zniknęła część wibracji z budy, kierownica bez zmian dalej bije. Obecnie 10k, nic się nie zmieniło ani ułożyło. Przed chwilą wymieniłem koła na zimowe, nie używane nie montowane oryginały z Tesli, leżaki 2022 z sotto zero 3. Bije dalej, ale może 40% mniej. Koła wrzucilem na wyważarke jak tylko przyjechały. Miały nieznaczne niedowazenia 3 po 5 gram, jedna 20. Wyważarka dobra, chyba Hofmann. Wizualnie idealne, nie widać pływającego bieżnika ani innych defektów. Czyli w zasadzie temat dalej nierozwiązany. Pytanie czy bawić się z hunterem i próbować dowazac dalej. Niestety takiej maszyny nie mam więc koszta. A może wszystkie opony albo felgi z homologacja Tesli są jakieś upośledzone i biją, tyle że to jeszcze większe koszta kupować trzeci komplet. Jeżdżenie do ząbek i marnowanie całego dnia, żeby chłopaki sobie pozgadywali a potem powiedzieli że w sumie to oni nie wiedzą, ale i tak nie mają części nie wchodzi w grę. Nie mam na to czasu. Widzę u nich ogólnie dobrą wolę, ale organizacja tego serwisu to partyzantka, lecz to już inny wątek. Niestety nie wierzę że są w stanie sami poprawnie zdiagnozować ten problem, więc pewnie spadnie to na mnie. Nie wiem w jakim kierunku pójdę na ten moment.