Tesla model 3 w 2025 roku - polityka przyszłość i ankieta

Jakie masz doświadczenia z ostatniego pół roku z posiadania Tesli

• Nigdy nie przydarzyła mi się nieprzyjemna sytuacja spowodowana tym że mam Tesle

Votes: 65 82,3%
  • Miałem kilka, niezbyt znaczących sytuacji, z których nic nie wynikło

Votes: 11 13,9%
  • Mi/mojemu bezpośredniemu znajomemu wydarzyło się coś poważniejszego

Votes: 3 3,8%

• Total voters
    79

nabrU

Moderator
Była duża akcja z kamerami, a tesla bez nich to samochód bez sensu, ale już jest to przeszłością.

Możesz jaśniej, bo kompletnie nie rozumiem co chciałeś przekazać wyżej.

pompon

Posiadacz elektryka
Z tym Auchan to jestem ciekaw czy tam się będziecie Teslami (i może też innymi EV) ładować jak się tam SuC pojawią czy też będziecie bojkotować :p

Może to będzie dobry moment żeby wybaczyć 😅

facet

Fachowiec
Ja mam nieco odmienne podejście, oczywiście 3 tyg temu kupiłem Tesle i kupiłbym raz jeszcze, bo Tesla to nie jest jeden człowiek, tylko cała reszta i bojkotowanie Maskowi nie wiele pogrozi a stracą pracownicy, kontrahenci czy przyszli właściciele. Nie ma myślę tak wyposażonego auta z takimi parametrami w takiej cenie. Jak już gdzieś pisałem ten trop do niczego dobrego nie prowadzi, że nie bo Mask. Na każdego się coś znajdzie a jesteśmy w jakiś sposób uzależnieni od tych największych. Druga strona to szkodniki, ale dla szkodnika nie ma znaczenia czy jeździsz Teslą czy czymś innym bo dla niego liczy się efekt a nie powód, powód to tylko pretekst. Dziś mu się nie podoba Tesla, jutro rejestracja, a kiedy indziej kolor włosów czy spodni. Nie popadajmy w paranoje.

Krzys

Zadomawiam się
Nie jestem wielkim fanem motoryzacji ale Tesla chodzi mi po głowie od długiego czasu. Byłem na trzech jazdach próbnych, na każdej banan nie schodził z gęby. Wcześniej nie mogłem sobie pozwolić na zakup, bo miałem ważniejsze wydatki, jak mieszkanie. I w końcu po latach pracy i mikroshotów dopaminowych gdy mijam na drodze jakąś Tesle mogę sobie na nia pozwolić. I w dupie mam teraz płacić za błędy tych na górze. Nic nikomu winien nie jestem ani krzywdy nie czynię. Wczoraj zamówiłem M3LR AWD, w dodatku czerwoną :D

boa

Pionier e-mobilności
Nie jestem wielkim fanem motoryzacji ale Tesla chodzi mi po głowie od długiego czasu. Byłem na trzech jazdach próbnych, na każdej banan nie schodził z gęby. Wcześniej nie mogłem sobie pozwolić na zakup, bo miałem ważniejsze wydatki, jak mieszkanie. I w końcu po latach pracy i mikroshotów dopaminowych gdy mijam na drodze jakąś Tesle mogę sobie na nia pozwolić. I w dupie mam teraz płacić za błędy tych na górze. Nic nikomu winien nie jestem ani krzywdy nie czynię. Wczoraj zamówiłem M3LR AWD, w dodatku czerwoną :D
Jeśli jesteś zaślepionym fanem Tesli, to szerokości i radości z użytkowania! Ale nie wiem czy zauważyłeś, że konkurencja ma fajne opcje, jak dla mnie akurat ciekawsze i lepiej jeżdżące, lepiej wyglądające etc. Typu BMW i4, które cenowo zeszło w rejony TM3. Technologia i lepsza gwarancja? Zobacz BYD Seal. I tak dalej :)

solik

Pionier e-mobilności
Typu BMW i4, które cenowo zeszło w rejony TM3

zeby miec odpowiednik M3LR w i4 to trzeba jednak sporo wiecej wydac, dochodza do tego obowiazkowe przeglady.. a dodaj jeszcze swiatla adaptacyjne, wentylacje fotel

Technologia i lepsza gwarancja? Zobacz BYD Seal

a zwlaszcza system multimedialny i zuzycie energii za cene modelu 3 ;)

TM3 HL to nadal dobry samochod z wlasna, dzialajaca i najtansza siecia ladowarek i obrzydzanie go powolujac sie na konkurencje tego nie zmieni

boa

Pionier e-mobilności
zeby miec odpowiednik M3LR w i4 to trzeba jednak sporo wiecej wydac, dochodza do tego obowiazkowe przeglady.. a dodaj jeszcze swiatla adaptacyjne, wentylacje fotel

a zwlaszcza system multimedialny i zuzycie energii za cene modelu 3 ;)

TM3 HL to nadal dobry samochod z wlasna, dzialajaca i najtansza siecia ladowarek i obrzydzanie go powolujac sie na konkurencje tego nie zmieni
Pokazałem alternatywy, dla mnie ciekawsze z wielu powodów. Ale dlaczego to dla Ciebie „obrzydzanie”? Wszyscy mają być fanboyami elona? No sorry…. Dla mnie po prostu i4 dużo lepiej wygląda, dużo lepiej się prowadzi, ma dużo lepszą obsługę wewnątrz - dla mnie klamki TM3 i kierunkowskazy plus przód/tyl to nieporozumienie. BYD ma 800V, lepszą technologię baterii, lepsze wymoczenie i lepszą gwarancję. To są przecież fakty. Subiektywnie każdy może mieć swoje zdanie i ja to szanuję, każdy wybiera pod siebie, to jest piękne i nie wymuszaj na wszystkich zakochania w teslach, których jakość np zawieszanie (w tym trwałość) też są takie sobie…

solik

Pionier e-mobilności

no wlasnie, dla ciebie

Ale dlaczego to dla Ciebie „obrzydzanie”?

bo to najbardziej elektryzujacy model na forum, jak ktos kupi niro czy ev3 to nikt go nie wyzywa od fanboja kia

Pokazałem alternatywy, dla mnie ciekawsze z wielu powodów.

chodzilo glownie o argument zblizonej ceny do wskazanej 3 AWD, a bylem w BMW, interesowalem sie i4 i wiem jak ceny sie prezentuja - wyprzedaja przedliftowe e35 z napedem na tyl

i nie wymuszaj na wszystkich zakochania w teslach, których jakość np zawieszanie (w tym trwałość) też są takie sobie…

nie wymuszam, sam w watku o KIA napisalem ze ma lepsze rzeczy niz moj poprzedni model 3 ktorym troche przebiegu zrobilem i znam wady oraz zalety, nie jestem teoretykiem czytajacym opinie innych

wspomnianym Sealem tez jezdzilem i patrzac na sprzedaz jakos klienci go nie przyjmuja za cene modelu 3, to 800V w polskich realiach sobie mozna wsadzic za takie stawki jakie sobie licza operatorzy