Tesla model 3 w 2025 roku - polityka przyszłość i ankieta

Jakie masz doświadczenia z ostatniego pół roku z posiadania Tesli

• Nigdy nie przydarzyła mi się nieprzyjemna sytuacja spowodowana tym że mam Tesle

Votes: 65 82,3%
  • Miałem kilka, niezbyt znaczących sytuacji, z których nic nie wynikło

Votes: 11 13,9%
  • Mi/mojemu bezpośredniemu znajomemu wydarzyło się coś poważniejszego

Votes: 3 3,8%

• Total voters
    79

pompon

Posiadacz elektryka
BMW i4, które cenowo zeszło w rejony TM3

Sam poszukiwałem alternatywy dla TM3 LR AWD i właśnie BMW i4 wyglądało obiecująco. Włączyłem konfigurator, ustawiłem wersję xDrive40 (mniejsza moc i mniejszy zasięg, ale ok, wystarczająco blisko) i pyk, 300k na dzień dobry. Sam porównywalny układ napędowy, nawet bez próby dobrania porównywalnego wyposażenia. To nie są te same rejony cenowe.

boa

Pionier e-mobilności
Sam poszukiwałem alternatywy dla TM3 LR AWD i właśnie BMW i4 wyglądało obiecująco. Włączyłem konfigurator, ustawiłem wersję xDrive40 (mniejsza moc i mniejszy zasięg, ale ok, wystarczająco blisko) i pyk, 300k na dzień dobry. Sam porównywalny układ napędowy, nawet bez próby dobrania porównywalnego wyposażenia. To nie są te same rejony cenowe.
Popatrz na ceny wyprzedażowe, ta wersja z fajnym wyposażeniem była dostępna po 230-250. Oczywiście nie była to stała oferta, tylko ograniczona liczba aut ze stoku. Ja ogólnie bym tak czy siak dopłacił, ale to jest kwestia gustu i preferencji, a z tym się nie dyskutuje :)

pompon

Posiadacz elektryka
Popatrz na ceny wyprzedażowe, ta wersja z fajnym wyposażeniem była dostępna po 230-250. Oczywiście nie była to stała oferta, tylko ograniczona liczba aut ze stoku. Ja ogólnie bym tak czy siak dopłacił, ale to jest kwestia gustu i preferencji, a z tym się nie dyskutuje :)

Ok, faktycznie na stocku jest trochę lepiej, najtańszy xDrive40 jest tam za 276k.

pompon

Posiadacz elektryka
Teraz. Wyprzedaż była lepsza wcześniej.

Spoko, wierzę że tak było i że atrakcyjnie wycenione egzemplarze szybko zeszły :)
Będę obserwował stock, dzięki za hint.

boa

Pionier e-mobilności
Spoko, wierzę że tak było i że atrakcyjnie wycenione egzemplarze szybko zeszły :)
Szybko zeszły, potwierdzam :) Wystarczy wziąć jazdę próbną i myślę, że wiele osób się zakocha. Mnie ten samochód się bardzo podoba, czuć geny BMW. Dla mnie jeśli ktoś mówi, że kierunkowskazy jako przyciski są super albo że te klamki czy wystające ranty felg też są super w tesli, no to nie wiem… ja tego nie rozumiem 💁‍♂️

viallos

Pionier e-mobilności
276 to cena dokladnie pod dotację. Byłem widziałem i się zdecydowałem na coś innego. Dużo mniejszy od TM3LR i wolniejszy ... jednak w środku coś innego i bardziej Premium... ale cena w leasingu podobna, a nawet ciut wyższa od highlanda. Chyba z tych dwóch to wolałbym highlanda.

boa

Pionier e-mobilności
276 to cena dokladnie pod dotację. Byłem widziałem i się zdecydowałem na coś innego. Dużo mniejszy od TM3LR i wolniejszy ... jednak w środku coś innego i bardziej Premium... ale cena w leasingu podobna, a nawet ciut wyższa od highlanda. Chyba z tych dwóch to wolałbym highlanda.
Dla mnie liftback jest plusem, wielkość porownywalna - wewnątrz chyba jest trochę ciaśniej, ale wszystko zależy kogo chcesz wozić z tyłu. Kazdy ma własne preferencje, ja powiedziałem o swoich - zdecydowanie bmw over tesla :)