krzyss

Pionier e-mobilności
Masz coś podpisywane w stopce. Jaki cel miałeś umieszczając to ?
A/ zazdrość i zawiść innych forumowiczów
B/ chcę się pochwalić
C/ powymyślałem sobie, niech mają buldupy
D/ ….
E/ ….
Jestem strasznie ciekaw z psychologicznego pktu widzenia - co kieruje ludźmi umieszczając taką śmieszną stopkę (niektórzy nawet auta, które już sprzedali) - OBŁĘD
Zebys mial pojecie o jego doswiadczeniu motoryzacyjnym. Mnie smiesza Ci co wysmiewaja innych 😛

Michal

Moderator
Mnie zastanawia dlaczego niektórzy nic nie mają w stopkach, chociaż tak bardzo ułatwiają one rozmowę.
To chyba sugeruje, że nie traktują forum poważnie, bo nie chce im się nawet poświęcić swojego cennego czasu na poinformowanie reszty z jakiego punktu widzenia coś piszą.
Teraz mi tak przyszło do głowy, żeby po prostu nie odpisywać ludziom, którzy nie mają stopek, bo to marnowanie mojego czasu ;)

Alef

Zadomawiam się
Latają różni po forach i wątkach tylko w tym jednym celu . Nie ma ch we wsi , ale to jest gorsze od bólu zęba .Nie da się wyrwać takich cech charakteru, to natura .
Rozumiem , bo to normalne jak sobie coś kupimy , dostaniemy , zrobimy lub mamy i nas to cieszy czasem i się chwalimy, lub odwrotnie .My Narod mruków mamy z tym chwaleniem kłopot , bo np. za komuny posiadanie czegoś fajnego groziło tzw. domiarem . Nie umiemy godzić w swym umyśle stanów skromnosci z radością, to nam sie kłóciliśmy . Jesteśmy ponurakami , tylko smutas jest pożądny, inni zadowoleni są co najmniej podejrzani.
Cieszylem się np z Leafa , Malucha czy dzieciaków . Psa i kota.

Ale nie dopierd..lam się do kozy sąsiada o ile mi nie zjadla kapusty.
Natomiast na EW są "artysci" co poświęcają czas nie na pisanie o tym nie co ich cieszy lub co wiedzą z doświadczenia , tylko deprecjonują cos czego sami nie mają . Ostatecznie jesli nie wada charakteru to zwykla prosta zazdrość . Akurat padlo na Tesle ale pewnie to i dom sąsiada , córka kolegi czy żona szefa. Te typy tak mają .
Majac Leafa nie pisałem źle o Kia Zoe itp czy nawet o niedostępnej Tesli , a tylko to tym o co dobre lub zle w Leafie .
Rozumiem jedynie np @cooler a , że ma konkretne zastrzeżenia , ale też Go nie rozumiem , to wyjątkowo tolerancyjny czlowiek , ja bym podpalił fabrykę :)
Pan piszę tak jak ja to czuję. Na końcu postanowiłem że jestem śmiertelni i chce mać to doświadczenie w tym życiu zanim samochód, cegła, rak albo wiek zrobią swoja sprawę.

Piti

Zadomawiam się
Zebys mial pojecie o jego doswiadczeniu motoryzacyjnym. Mnie smiesza Ci co wysmiewaja innych 😛
Doświadczenie motoryzacyjne ?
Dla mnie to ilość przejechanych km rocznie, aktywność za kierownicą od zdobycia prawa jazdy….
I nikogo nie wyśmiewam, pytam tylko co siedzi w takim osobniku publikując w stopce listę jakichś tam aut (mogę sobie wymyślić, z netu spisać modele, nazwy, itp)
😀

Piti

Zadomawiam się
Mnie zastanawia dlaczego niektórzy nic nie mają w stopkach, chociaż tak bardzo ułatwiają one rozmowę.
To chyba sugeruje, że nie traktują forum poważnie, bo nie chce im się nawet poświęcić swojego cennego czasu na poinformowanie reszty z jakiego punktu widzenia coś piszą.
Teraz mi tak przyszło do głowy, żeby po prostu nie odpisywać ludziom, którzy nie mają stopek, bo to marnowanie mojego czasu ;)
A jak to jest kogoś pierwszy samochód ? Co ma tam wpisać ?

Oczywiście tzw. „stopkoffcy” nie myślą, tylko piszą😀 a co piszą ? Obojętnie…

Piti

Zadomawiam się
Mogę zaraz zrobić listę aut w stopce, znajdę coś w necie i umieszczę abym był traktowany jak „gościu”.
Ile aut umieścić ? 4 czy 5 żeby było miodzio 😀 No bo jedno lub dwa to tak nieciekawie…

Piti

Zadomawiam się
Nie mają w stopkach, bo mają w mózgach 😀
Ty to nazywasz rozmową ? Tu na forum dla cb to jest rozmowa, serio ?
Przed kompem/fonem ? 👏 ahaaaa (i fszysko jasne)

Pabloss

Posiadacz elektryka
Michał nie rób tego bo ja nie ma nic w stopce - chyba bo nie wiem jak ją podglądnąć i edytować (w ustawieniach?). Żadnej stopki też nie widzę. Przepraszam za niewiedzę.

Michal

Moderator
Michał nie rób tego bo ja nie ma nic w stopce - chyba bo nie wiem jak ją podglądnąć i edytować (w ustawieniach?). Żadnej stopki też nie widzę. Przepraszam za niewiedzę.

Nie mają w stopkach, bo mają w mózgach 😀
Ty to nazywasz rozmową ? Tu na forum dla cb to jest rozmowa, serio ?
Przed kompem/fonem ? 👏 ahaaaa (i fszysko jasne)
Nazywam rozmową, bo ja poświęcam swój czas, żeby elektromobilność była lepsza/fajniejsza i

Nie chcem, ale muszem.
Bez porządnej, solidnej stopki jesteś tutaj tylko nonamem. „Forumowe Szychy” mają masywne stopy, ale zaiste małe fiu*** 😀
Śmiesznym gościem jesteś. Zabolało Cię aż tak bardzo, że się czepiłeś gościa, co sobie napisał co chciał w stopce i teraz bronisz się jakby Ciebie atakowali. W dupie mam co sobie myślisz o moim przyrodzeniu względem stopki jaką mam ustawioną. Ja sądzę, że dzięki temu łatwiej się czyta moje wpisy, bo:
  • jak piszę o szybkim ładowaniu, to wiadomo, że mam baterię Panasonic;
  • jak piszę o prostym użytkownianiu EV i braku problemów przy wyjazdach, to widać, że jestem z Warszawy;
  • jak piszę o niskim zużyciu, to widać, że mam model po zmianach i z pompą ciepła (jeśli ktoś zna temat oczywiście);
  • do tego wrzuciłem aplikację, którą napisałem bo @Bronek narzekał, że nie może znaleźć adresu;
  • mam też link polecający, bo uznałem na złość jakiemuś typowi tutaj, że go nie usunę :p
Ot tyle z mojego małego ale gdybyś jeszcze chciał pogadać o przyrodzeniach, to na przyszłość proponuję zrób co najmniej oddzielny wątek, bo ja na razie to wnosisz tutaj na forum tylko śmieci. Już najlepiej to po prostu się wstrzymaj i idź do nie wiem... urologa...

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
W stopce powinno być lub w okienku też skąd jesteśmy .
Podany rejon m/w jak ktoś się wstydzi jak ja że jest ze wsi . Kraj gdy to nie RP.
Bo to jest istotne jak piszemy o prądzie , w kontekście dystrybucji .Co rejon i kraj to inne zasady itp.

W stopce byly kiedyś referrale ważne , może wrócą
Dzieki Wam na obu forach , mam kupę km do wykorzystania.

Nie jest chwaleniem jakim aktualnie się poruszamy, jakie ev mieliśmy bo wtedy wiadomo jak ktoś pisze na temat ev , to z czego czerpie wiedzę .
Czy z YT czy z wlasnych doświadczeń ?.
Do tego ktoś używa symboli typu modelu bez podania marki tak jabkym wiedział ze Honda ma jakies Hrv crv Itp ..? Są różnice Lr SR , Pref np w Fesli Leafie też itd...

A na marginesie gdybym chciał wymienić też spaliniaki i motocykle , to stopka była by czasem większa .od postu. :) Nie chwaląc się , bo podając obok PESEL byłoby to normalne , gdy lubi się motoryzację a nie na tyle by Syrenką jeździć caly czas .