ducarider

Posiadacz elektryka
Nie mam VIN'u (stopka). Tak, SMS to początek procesu, z tego co na forum czytam, (czasami można odczytać go wcześniej na stronie, ale u mnie bez sukcesu na ten moment - to chyba tylko możliwe, jak samochód jest przydzielany długo przed przybyciem - podczas rejsu).

Zostałem ogólnie Januszem i dałem się nabrać na termin odbioru 2-5 tyg. i zapłaciłem już za samochód :), więc teraz czekam jak głupi mając już wszystko opłacone, gdzie mogłem zarobić te kilka procent trzymając kasę na koncie.

PS. w apce dalej mam termin LUT-MAR. A jak macie wy?
Ja zam. 18.01. termin styczeń marzec.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Składasz tylko z modelem bez VIN i rejestracji. Jakby dzwonili, że niekompletna to im zamówienie daj.
A widzisz, to wezmę ze sobą zamówienie (idę osobiście). Dziękuję.

1200zł liczysz jako pierwszy wydatek czy płatność za auto lub do leasingu?
Ja kupuję na JDG, księgowa wskazała, że pierwszy wydatek to opłata rezerwacyjna, czyli faktura na 1200 PLN.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
A widzisz, to wezmę ze sobą zamówienie (idę osobiście). Dziękuję.

Ja kupuję na JDG, księgowa wskazała, że pierwszy wydatek to opłata rezerwacyjna, czyli faktura na 1200 PLN.
jak dzwoniłem do swojego urzędu to wskazali że pierwsza wpłata do leasingu lub płatność za auto jest początkiem tego okresu. Opłata rezerwacyjna jest do zwrotu dla mnie po realizacji odbioru więc nie łapała się jako wydatek bezpośredni na auto bo nawet wtedy umowy leasingu nie miałem.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Jakie Tesla wymaga serwisy dla zachowania gwarancji? Są jakieś przeglądy okresowe ?
Tesla nie ma czegoś takiego jak przeglądy okresowe w ASO dla zachowania gwarancji. Masz instrukcje obsługi i zalecenia. Możesz zrobić to sam albo podjechać gdzieś żeby ci to zrobili.

Piti

Zadomawiam się
Czyli samochody zjeżdżają z lawety, na kilka chwil przed oddaniem, do tego lecą na myjnie... tam musi być setka tych samochodów do odebrania...

Zastanawia mnie jedna rzecz... czy w systemie jest ograniczona ilość odbiorów, tz, że dany "salon" wydaje dziennie 15 samochodów i kropka, system wie, że więcej nie wyda danego dnia. Czy może być taka możliwość, że nasze auta stoją na placu już, ale VIN nie jest nadany z właśnie problemów braku slotu na wydanie?

No nic, ja się chyba pogodziłem z Q2.
Ja dostałem maila dzisiaj.
Moje auto stoi jeszcze w porcie (zamówienie 9.02)

Odbiór: 29.03 (środa) godz.11:00

Piti

Zadomawiam się
Nie mam VIN'u (stopka). Tak, SMS to początek procesu, z tego co na forum czytam, (czasami można odczytać go wcześniej na stronie, ale u mnie bez sukcesu na ten moment - to chyba tylko możliwe, jak samochód jest przydzielany długo przed przybyciem - podczas rejsu).

Zostałem ogólnie Januszem i dałem się nabrać na termin odbioru 2-5 tyg. i zapłaciłem już za samochód :), więc teraz czekam jak głupi mając już wszystko opłacone, gdzie mogłem zarobić te kilka procent trzymając kasę na koncie.

PS. w apce dalej mam termin LUT-MAR. A jak macie wy?
Od dnia zapłaty (9.03) mam już termin i godzinę. Nawet udało się zmienić na późniejszą.