itguy

Posiadacz elektryka
Auto szyby to opcja raczej zbędna w samochodzie na gwarancji, ponieważ samochód na gwarancji nie może być naprawiany na zamiennikach. Z tego ryzyka Towarzystwo Ubezpieczeniowe wymienia w swoim dedykowanym warsztacie na zamiennik nie oryginał. Jeśli nie ma zamiennika na rynku to MOŻE się zgodzić albo NIE na wymianę w serwisie na oryginał i jeśli się nie zgodzi z różnych przyczyn, może to być nawet widzimisie - wtedy tylko z AC w serwisie. Jestem agentem PZU i jeszcze wczoraj potwierdzałałem tą informację raz jeszcze w PZU u mojego przełożonego. Pytałem nawet konkretnie o Teslę.
o dzięki za to info, zrezygnuję w takim razie z tej opcji

DużyŁoś

Fachowiec
Auto szyby to opcja raczej zbędna w samochodzie na gwarancji, ponieważ samochód na gwarancji nie może być naprawiany na zamiennikach. Z tego ryzyka Towarzystwo Ubezpieczeniowe wymienia w swoim dedykowanym warsztacie na zamiennik nie oryginał. Jeśli nie ma zamiennika na rynku to MOŻE się zgodzić albo NIE na wymianę w serwisie na oryginał i jeśli się nie zgodzi z różnych przyczyn, może to być nawet widzimisie - wtedy tylko z AC w serwisie. Jestem agentem PZU i jeszcze wczoraj potwierdzałałem tą informację raz jeszcze w PZU u mojego przełożonego. Pytałem nawet konkretnie o Teslę.
I wtedy możesz wymienić szybę w ASO ale zrobią z AC :)

ypl

Pionier e-mobilności
Jak mam 10 lat bezszkodowej historii w ufg, około 40 polis, za pakiet OC plus AC bez zbędnych dupereli ile procent wartości pojazdu składka powinna wyjść w PZU?

Piti

Zadomawiam się
a tam pooglądajcie sobie laski w Internecie nie biednej dziewczyny się czepiliście :D
Jak by nie ona to byśmy pewnie nie odbierali w tym tygodniu nowej strzały, bo widać że szybko odpowiada i jak jeszcze była w salonie o 19:30 to zapierdul tam ma niemały. Czekoladki lepiej jej zanieście przy odbiorze to może się ładnie uśmiechnie, chyba że akurat jest na diecie, to wtedy nie :D
O właśnie!!! Jakieś rafaello - to się przyjrzę tej ultra, hiper, upper……

Piti

Zadomawiam się
Dobry agent to wyjaśni, beniamin raczej nie, bo to pijawka do sześcianu !!!
Widzę polisę kolegi od bendżiego, widzę moją propozycję (podziękowałem mu), mino ze moja o wiele tańsza….

kzahel

Zadomawiam się
Jak mam 10 lat bezszkodowej historii w ufg, około 40 polis, za pakiet OC plus AC bez zbędnych dupereli ile procent wartości pojazdu składka powinna wyjść w PZU?
moja cena na moją Teslę to równe 2% z opcją pod leasing czyli auto wartość 100% i brak konsumpcji oraz zażyczyli sobie użytek zarobkowy co uważam za absurdalne ale ok.

Piti

Zadomawiam się
Nie wiem ile powinna wyjść, ale mi wyszła w PZU 1,25% wartości auta (bez zbędnych dodatków) - po wielu negocjacjach!
Pierwsza opcja była ponad 1k wyższa😀