gim-kg

Pionier e-mobilności
Biale sie brudza ;)
Ale autko jest mile w prowadzeniu ! Milej jazdy i sprawnych ladowarek!
Tak samo jak czarne 😉 tylko na czarnych nie widać. Ja przecieram raz na 3 miesiące i jest git. Z drugiej strony ten materiał białych jest bardziej miękki i nie ma z nim takich problemów jak w przypadku czarnego.

zibizz1

Pionier e-mobilności
@termipl apropo 3% ubytku w noc. Może to być wartownik który sporo bierze, pod domem można wyłączyć. Przy wysokim stanie naładowania(SoC) bateria sama się rozładowuje, dlatego tylko przed ruszeniem w trasę należy ładować do 100%(nie LFP). Ja ładuje co drugi dzień do 70%, na 90% rekuperacja jest juz słaba.

Piti

Zadomawiam się
Witam wszystkich wczoraj odebrałem w końcu swoją Tesle Model Y Performance zamówienie z 13.12.2022 białe skóry,hak i rozszerzony Autopilot i mam pytanie do kolegów z forum:
1. Po pierwszej nocy bateria spadła o 3 procent sama z siebie.
2. Gdzie znajdę smart summit i summit bo nigdzie tego niemam.
3. Aktualizacją oprogramowania jest z 2022 jak wymusić update ? I czy się da.
4. Jak najlepiej ładować na codzień do 80% czy 90% na codzienną jazdę
5. Ile głośników jest we wnętrzu YP ? Dźwięk jest czysty i bardzo donośny ;)
Pozdrawiam to tak na początek
6. Po naładowaniu na max pokazuje mi zasięgo 460km to normalne ?
Dzisiaj jest niedziela. Odbierałeś w sobotę ?

Piti

Zadomawiam się
Witam wszystkich wczoraj odebrałem w końcu swoją Tesle Model Y Performance zamówienie z 13.12.2022 białe skóry,hak i rozszerzony Autopilot i mam pytanie do kolegów z forum:
1. Po pierwszej nocy bateria spadła o 3 procent sama z siebie.
2. Gdzie znajdę smart summit i summit bo nigdzie tego niemam.
3. Aktualizacją oprogramowania jest z 2022 jak wymusić update ? I czy się da.
4. Jak najlepiej ładować na codzień do 80% czy 90% na codzienną jazdę
5. Ile głośników jest we wnętrzu YP ? Dźwięk jest czysty i bardzo donośny ;)
Pozdrawiam to tak na początek
6. Po naładowaniu na max pokazuje mi zasięgo 460km to normalne ?
Opowiedz trochę o odbiorze, ile czasu, ile aut wydawali tego dnia, przygody, zaskoczenia, itp

gim-kg

Pionier e-mobilności
Z mojego doświadczenia różnie to bywa
Akurat pracuje „w branży” i o ile takie przestoje mogą być w trakcie świąt to na pewno nie w weekend. To za duże koszty aby statek stał przy kei bez operacji przeładunkowych, no chyba, że to masowiec z ładunkiem wrażliwym na warunki atmosferyczne. Samochodowce pracują bez względu na weekendy.