polishkid

Zadomawiam się
Tak z czystej ciekawości sprawdziłem, Tesli nawet nie ma w zestawieniach rejestracji. Najmniejszy uwzględniony producent to Seat z 813 sztukami narastajaco za 23 rok Do końca lutego. Link poniżej
Rejestracje

a w styczniu w całej UE zarejestrowano 8749 sztuk Tesli, o 1096 procent więcej rdr. Nasuwa mi się wniosek gdzie te 4000 na tydzień z Niemiec parkują 😂. Przecież jadą jeszcze z Chin do nas. Bzdury na resorach z ta produkcja 4K na tydzień.
good point, ale zapominasz za tesla berlin dostarcza rowniez auto na rejon EMEA a nie tylko EU. Sam czekam na LR QS i sie zastanawialem ostanio co z tymi 4k sie dzieje. Aha, no i auta z berlina plyna na tajwan...

krzyss

Pionier e-mobilności
Myślę, że za bardzo się sracie. Jadą, nie jadę. Jak będą to się odezwą :) Jak macie VINy to do końca miesiąca będziecie jeździć. Mi powiedzieli, że odbiór raczej później niż 22.03, a taką datę mam na fakturze końcowej.

Gorzej, że nie mogę zamówić TWC, a potrzebuję na już, żeby zamontować.
A czemu nie mozesz zamowic ?
Podaj jakis vin i zamow.

Alef

Zadomawiam się
Tak z czystej ciekawości sprawdziłem, Tesli nawet nie ma w zestawieniach rejestracji. Najmniejszy uwzględniony producent to Seat z 813 sztukami narastajaco za 23 rok Do końca lutego. Link poniżej
Rejestracje

a w styczniu w całej UE zarejestrowano 8749 sztuk Tesli, o 1096 procent więcej rdr. Nasuwa mi się wniosek gdzie te 4000 na tydzień z Niemiec parkują 😂. Przecież jadą jeszcze z Chin do nas. Bzdury na resorach z ta produkcja 4K na tydzień.
Może tak byc że Tesli nie ma w tych rejtyngach bo rejtyngi są zrobione przez PZPM? Podam LINKa

1678739564234.png

Alef

Zadomawiam się
Może tak byc że Tesli nie ma w tych rejtyngach bo rejtyngi są zrobione przez PZPM? Podam LINKa

View attachment 9371
Statystyka z CEP wymaga wniosek i oplate: LINK

Z togo co obserwuję w PL, duża cześć samochodów to są samochody z korporacyjnej floty. Skody dla sales/spredawcow, BMW, Mercedesy, Volvo dla menedżerów i dyrektorów. Korporacja potrzebuję rabatów, Serwis Centrów, łatwego tankowania. Dlatego tak mało EV w leasingu korporacyjnym. Bo car fleet managery nie chcą w to "bawić" się. Tesla potrzebie rozwiązania dla takich klientów bo salesowie niszczą samochody i samochodu muszą być szybko naprawione. Mam nadzieje że Tesle to się uda.

Last edited:

brodiro

Zadomawiam się
Z TWC jest problem. Też chciałem kupić, napisałem do serwisu Tesli i żadnej odpowiedzi. Olali maila jak to mają w zwyczaju ostatnio.

Kiedyś podobno wysyłali a teraz nawet nie odpisują. Podobno przestali wysyłać. Więc jak ktoś ma pomysł jak to kupić, to ja kupię od ręki.

Na miejscu, znając życie, jak zaczną się masowe odbiory aut z Chin to Wall Connectory się w pewnym momencie skończą i tyle z tego będzie.

@Piti Ja z kolei nie wiem komu miał pomóc Twój komentarz i co wnosi. Być może potrzebowałeś sobie ulżyć, ale myślę że są na to lepsze sposoby...

Pepek

Posiadacz elektryka
Rejestracje

Tesli nie ma w tym zestawieniu, bo to jeszcze w PL nie ta półka, kolejna taka obniżka cen jak ze stycznia by była potrzebna. ;)
Anyway - sprawdziłem sobie sam te statystyki (tak, API od CEPiK-u jest otwarte i darmowe, tylko są pewne limity) i rejestracji nowych Tesli w takim np. 2.2023 było dokładnie 218 w całym kraju. Takich liczb mniej więcej się spodziewałem, patrząc na to, że w całym 2022 było ~1200 rejestracji nowych Tesli w całym kraju.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Z TWC jest problem. Też chciałem kupić, napisałem do serwisu Tesli i żadnej odpowiedzi. Olali maila jak to mają w zwyczaju ostatnio.

Kiedyś podobno wysyłali a teraz nawet nie odpisują. Podobno przestali wysyłać. Więc jak ktoś ma pomysł jak to kupić, to ja kupię od ręki.

Na miejscu, znając życie, jak zaczną się masowe odbiory aut z Chin to Wall Connectory się w pewnym momencie skończą i tyle z tego będzie.

@Piti Ja z kolei nie wiem komu miał pomóc Twój komentarz i co wnosi. Być może potrzebowałeś sobie ulżyć, ale myślę że są na to lepsze sposoby...
Obecnie to chyba najlepiej udać się na miejsce i od ręki kupić.. Albo poprosić kogoś, kto ma w miarę blisko żeby Ci wziął i wysłał kurierem ;-)

ducarider

Posiadacz elektryka
Tesli nie ma w tym zestawieniu, bo to jeszcze w PL nie ta półka, kolejna taka obniżka cen jak ze stycznia by była potrzebna. ;)
Anyway - sprawdziłem sobie sam te statystyki (tak, API od CEPiK-u jest otwarte i darmowe, tylko są pewne limity) i rejestracji nowych Tesli w takim np. 2.2023 było dokładnie 218 w całym kraju. Takich liczb mniej więcej się spodziewałem, patrząc na to, że w całym 2022 było ~1200 rejestracji nowych Tesli w całym kraju.
Przy tych 218 było około 11 wydań dziennie. Na dwie osoby to sporo.