ypl

Pionier e-mobilności
Wystawianie samochodów w identycznych wersjach jak ludzie mają zamówione i nie odebrane z rabatami to kpina z klienta.
No ale na takiej samej zasadzie kupiłem wakacje w tui i zapłaciłem kwotę X, a dwa tygodnie przed wyjazdem to samo było 10 procent taniej, i co w związku z tym? Ja sobie mogłem dobrze urlop zaplanować i przygotować się do wyjazdu, ale jak komuś zależy przede wszystkim żeby było jak najtaniej. Jak napisałem, anuluj i poluj na okazję, może nawet upolujesz jeszcze taniej niż te okazje z dzisiaj.

nabrU

Moderator
Wystawianie samochodów w identycznych wersjach jak ludzie mają zamówione i nie odebrane z rabatami to kpina z klienta.

Ja dopiszę, że w UK jak zrobili ostatnio obniżki to ludziom automatycznie przeceniali zamówione samochody...

J123

Zadomawiam się
No ale na takiej samej zasadzie kupiłem wakacje w tui i zapłaciłem kwotę X, a dwa tygodnie przed wyjazdem to samo było 10 procent taniej, i co w związku z tym? Ja sobie mogłem dobrze urlop zaplanować i przygotować się do wyjazdu, ale jak komuś zależy przede wszystkim żeby było jak najtaniej. Jak napisałem, anuluj i poluj na okazję, może nawet upolujesz jeszcze taniej niż te okazje z dzisiaj.
Z tego co pamiętam z wielokrotnych zakupów aut w innych markach jeżeli przed odbiorem auta wchodził jakiś rabat to obowiązywał także wszystkie nie odebrane. Tu widzę, że Tesla zachęca do wyścigu kto pierwszy ten lepszy dając upusty na wybrane sztuki - wychowując sobie klienta - ja nie zamierzam w czymś takim uczestniczyć. Kultura sprzedaży Tesli chyba stoi w opozycji z moim światopoglądem wiec poważnie rozważam rezygnację z tej marki. Na ten moment odroczyłem rejestracje auta na ostania chwilę.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Słuchaj, zamówiłem szarą z rabatem. Nie sadze że mój wcześniejszy termin nadal jest ważny :)
Dzięki za info - wysłałem wiadomość na priv :)

ypl

Pionier e-mobilności
Ja dopiszę, że w UK jak zrobili ostatnio obniżki to ludziom automatycznie przeceniali zamówione samochody...
Moim zdaniem to inny case, to nie jest obiniżka cen TMY, to jest rabat na konkretne auto stojące na placu.

Piti

Zadomawiam się
No chyba nie bo mają dopisek "wkrótce" czyli w transporcie.
To są auta, które jeszcze jadą z Chin (Koper), ale nie zostały opłacone i zostały anulowane, smsy Tesla-update dostawaliście, prawda? Ludzie nie dokończyli wpłaty, tracą 1200 i „ich” auta są przecenione…

Kto ma zamiar kupić tesle w Q2 już zna strategię. Czekać spokojnie do 12-15 czerwca i polować na okazje !!?

Chris

Posiadacz elektryka
Kultura sprzedaży Tesli chyba stoi w opozycji z moim światopoglądem
Rozjechałeś mnie tym tekstem :) . Obraził się, bo Tesla nie ma socjalistycznej polityki sprzedaży :) . Słuchaj, inni producenci sprzedają auta na gębę, ile sobie wynegocjujesz to Twoje, rozumiem, że po zakupie będziesz czatował pod salonem i wypytywał każdego następnego klienta ile urwał z ceny? Jak więcej niż Ty, to się obrazisz? :cool:

J123

Zadomawiam się
Rozjechałeś mnie tym tekstem :) . Obraził się, bo Tesla nie ma socjalistycznej polityki sprzedaży :) . Słuchaj, inni producenci sprzedają auta na gębę, ile sobie wynegocjujesz to Twoje, rozumiem, że po zakupie będziesz czatował pod salonem i wypytywał każdego następnego klienta ile urwał z ceny? Jak więcej niż Ty, to się obrazisz? :cool:
Mylisz się. Jestem dojrzałym człowiekiem i przeciwnikiem drapieżnego kapitalizmu. Nie chodzi o ten upust tylko elementarne zasady uczciwości, zważywszy że Elon sprzedaje bajkę misji ulepszania świata.

Najnowsze dyskusje