kristof46

Fachowiec
Raczej nie mają takiej mocy do zmiany prawa własnym regulaminem czy zapisami umowy.
Tak na marginesie... Polska to kraj zwrociarzy. To już się robi patologia. Niedługo będą próbowali zwracać samochody po jakimś tam przebiegu, bo wydaje im się, że mogą. A wystarczy pamiętać, że oprócz prawa klienta do zwrotu w ciągu 14 dni (konsumenta lub JDG w niektórych przypadkach), to jest jeszcze prawo sprzedawcy do obniżenia wartości zwrotu jeśli towar jest używany, bo to klient ponosi odpowiedzialność za pomniejszenie wartości. Wiem jak to wygląda od strony sprzedawcy, bo pracuję w ecommerce.
Pracujesz w e-commerce i twierdzisz że jak sprzedawca daje dłuższy czas na zwrot to łamie prawo?? Heh. Ciekawe co powiesz o chociażby takim Zalando. 14 dni minimum. Można dać więcej.

kristof46

Fachowiec
Coś nadinterpretowałeś. :) Przeczytaj jeszcze raz.
Proponuje zatem pisać zrozumiale bo odniosłeś się do konkretnego krótkiego postu.
Jeśli Tesla ma inny regulamin to nic ci do tego. Mimo to twierdzisz ze to niezgodne z prawem.
To ze sprzedawca potrąci różnice (ze względu na fakt że będzie to sprzęt używany) to inna sprawa choć i tutaj należy dokładnie doczytać jaka jest forma takiego zwrotu.
Również nie wyobrażam sobie aby po takim czasie Tesla przyjmował auta bez gadania.

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie czytałeś umowy z tesla.
Nie masz 14 dni na zwrot - zwrot auta możesz dokonać do przebiegu 100 km.
Nie masz racji

100km to jest za darmo za resztę potrącają
oto moja ostatnia umowa
Uzgodniona data dostawy i 14 dni na poinformowanie że rezygnujemy i kolejne 14 od poinformowania do dostarczenia im samochodu . 28 dni trwać może akcja ,a koszty jak na zdjęciu

ps podoba mi sie tekst "czego można rąządnie oczekiwać....." czyli mogą nie tolerować skutkow choroby lokomocyjnej

tempFileForShare_20230319-091757_copy_1280x960.jpg

Last edited:

Pabloss

Posiadacz elektryka
Koledzy mam takie pytanie ponieważ dopiero się zorientowałem że wraz z otrzymaniem tablic restauracyjnych i miękkiego dowodu rejestracyjnego nie otrzymałem naklejki na szybę czy one dalej obowiązują ?