ducarider

Posiadacz elektryka
Wszystko zależy jaki jest Twój punkt odniesienia. Piątka to bardzo dobrze wyciszone auto z konstrukcją drzwi jak w serii 7 czyli top. Wiem bo rozmawiałem na ten temat w serwisie.
Przy 160 na godzinę 72 decybele
Przy 160 na godzinę 73 decybele, 1 decybel różnicy to bardzo dużo zresztą ja na ucho słyszę, że jest duża różnica.
Jest cicho, nie ma co narzekać :)
Bardzo dobrze poskładana i pomalowana.
Ja np w swoim BMW dopłacałem za BRAK wyciszenia 😅😅.

ypl

Pionier e-mobilności
Ja kiedyś też tak miałem, że głośniej to lepiej, w czwórce miałem przekodowane nawet żeby z głośników leciał dźwięk M4, ale z biegiem lat już mi się przestawiło i teraz doceniam komfort i ciszę. Pamiętam jak 12 lat temu mx-5 pojechaliśmy na słowację z żoną, cała droga z otwartym dachem. Jak dojechaliśmy to dwa dni nas głowa bolała od szumu powietrza i hałasów podczas drogi, ale wtedy miałem 29 lat i mnie kręciła motoryzacja w inny sposób niż teraz.

marco_25

Pionier e-mobilności
Dziś mnie Tesla rozbawiła - wczoraj wieczorem zarezerwowałem Y RWD za 216tys z info ze będzie "wkrótce".
W nocy dostałem VIN, ale nie było terminu dostawy, rano patrze - odbór auta 30.03 godzi 17.

i Mail przed 10 rano:

"Ponieważ jest to koniec kwartału, musimy dostarczyć pojazd do 30.03. Dlatego potrzebujemy potwierdzenia przelewu bankowego w dniu dzisiejszym, aby w razie potrzeby mógł Pan odebrać dokumenty. Jeśli nie będą Państwo w stanie tego zrobić do 30.03. to niestety będziemy musieli wycofać numer podwozia, ale stracą Państwo obniżkę ceny"

Nie ma to jak starszyć klienta. W sumie mnie to nie zdziwiło, ale nawet faktury nie ma żeby zapłacić. Poważnie mówiąc czekam co się wydarzy bo i tak chce ubiegać sie o leasing. Ale 24 godziny to już lekkie przegięcie na ogarniecie nawet za gotówkę :D
Dzięki za informację, teraz już wiem kto kliknął kilka sekund wcześniej ten samochód ;) Gratuluje refleksu. W moim przypadku wszystko jest gotowe leasing tylko czeka gdzie przelać pieniądze także odbiór byłby dziś lub jutro. Udanego użytkowania(y)

gim-kg

Pionier e-mobilności

Piti

Zadomawiam się
Koledzy co mają Y RWD
Czy wyświetla wam się info, by ładować do 100% raz na tydzień (rekomendacja Tesli) ?

Y LR tez tak macie na ekranie ?

itguy

Posiadacz elektryka
Koledzy co mają Y RWD
Czy wyświetla wam się info, by ładować do 100% raz na tydzień (rekomendacja Tesli) ?

Y LR tez tak macie na ekranie ?
w LR tak nie ma, inne baterie - LFP vs NCA, google that shit :)

Pike

Zadomawiam się
A kojarzycie czy można odebrać auto bez mycia? Bo skoro myjnia jest wąskim gardłem a w trasie i tak się wybrudzi, to bym im powiedział, żeby to olali

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Z tego co widzę to różnica tylko w opcji „AutoWartość 100%” . Masz GAP osobno wykupiony? Jeżeli nie to mam nadzieje, że zdajesz sobie sprawę z rezygnacji tej opcji.
Zdaje sobie sprawę, ale możliwe, że warto…