Odpowiem tam, gdzie mam coś do powiedzeniaDzień dobry,
Mam pytania (z serii 10 pytań) odnośnie gadżetów do Y 2024, może ktoś przerabiał podobny temat
1) Ktoś zamawiał lub/i może polecić roletę bagażnika? Taką tradycyjną, zwijaną, a nie tę dziwną półkę? Chodzi o to, że muszę mieć dostęp od góry do zawartości bagażnika.
2) S3XY Buttons czy Knobb?
3) Jaka - najlepiej folia przezroczysta - nakładka na rant zderzaka, bo bagażnika często używam?
4) Kołpaki 19" czarne - jest tego mnóstwo: które najlepsze jakościowo i które najmniej niszczą (są takie w ogóle?) felgi?
5) Zasłona okna panoramicznego: Rozumiem, że latem w upale (Polska) musi być czy.... nie musi? Jakie praktyczne wrażenia? A jeśli potrzebna, to które najlepsze jakościowo (czarne wnętrze, więc dla kontrastu może być biała, choć się nie upieram przy tym)?
6) Osłony zakrywające nawiew do tylnego rzędu: blaszane podobne prawie żadne nie pasują do Y z Berlina (tak...?) - może lepsze takie materiałowe na rzepy?
7) Jakiś sensowny hub USB - z USB-C lub/i zwykłym, Apple nie posiadam?
8) Folia na ekran - pewnie matowa najlepsza...? - która najlepsza jakościowo, wizualnie i praktycznie?
9) Ring/pierścionek do otwierania: jak to się sprawdza w praktyce i jakie najlepsze jakościowo i w działaniu?
10) Uszczelniać przedni bagażnik trzeba, żeby woda nie wpadała - czy to tylko marketing sprzedawców?
1) Też mnie irytowała, jak odkryłem jak łatwo ją (jednym palcem przyłożonym w odpowiednim miejscu) się składa/rozkłada, to dla mnie już jest git i lepsza od tych zwijanych.
2) Zastanawiam się nad Knobb i pewnie niedługo zamówię.
5) Jeździłem w zeszłym roku latem w upałach i naszych i zachodnio europejskich (po 37-39 w cieniu) i klima dawała radę - mnie nic tam jakoś nie grzało, więc nie mam nic - a na postój w słońcu tryb ochrony przed przegrzaniem ładnie się sprawował.
6) Osobiście nie posiadam, ale kojarzę, że niektórzy zamawiają na ali - żeby im tam w te nawiewy nic dziecięcego nie powpadało.
10) Jechałem wiele razy w deszczach (również auto stało na deszczu nieraz - garażowane pod chmurką) - nigdy tam nie było mokro, a nieraz jeździły tam bagaże i też zawsze suche.