Tesla Model Y LR - Dostawa Q4

Michal

Moderator
Też mi latała kierownicą na letnich po odbiorze w grudniu 2020
Po wymianie na zimowe problem zniknął.
Letnie się odkrztalcily w transporcie a zimno je w takiej pozycji utrwaliło.

Michal

Moderator
Naprawdę sprawdź najpierw na zimowych, bo ja miałem identyczną sytuację i też panikowałem po odbiorze, bo kierownica mi latała przy 120kmh na letnich przy temperaturze 0C... Już następnego dnia było lepiej, bo widocznie opony inaczej się uleżały, a po zmianie na zimowki problem zupełnie zniknął. Te auta miesiąc stoją na statku, a od 2 tygodni pewnie w zimnie, gdzieś po parkingach - guma może się odkształcić i tak zostać.

Michal

Moderator
Ile mi siwych włosów przybyło od tego trzęsienia kierownicą, zanim wymyśliłem teorię o odkształconych oponach... Myślałem, że nowe auto i od razu do serwisu, a tu święta za tydzień i wyjazd zaplanowany do Szczecina, stamtąd od Słupska i powrót do Wwa (2000km)...

poochaty

Posiadacz elektryka
Ile mi siwych włosów przybyło od tego trzęsienia kierownicą, zanim wymyśliłem teorię o odkształconych oponach... Myślałem, że nowe auto i od razu do serwisu, a tu święta za tydzień i wyjazd zaplanowany do Szczecina, stamtąd od Słupska i powrót do Wwa (2000km)...
Ciesz się, że masz włosy.
Ale swoją drogą ciekawe czy będzie akcja przywoławcza w Europie.

Michal

Moderator
Z tego co pamiętam electrek od jakiegoś czasu obsmarowuje Tesle jak tylko może, więc ich artykuły mogą nie być zbyt obiektywne. Tam był jakiś konflikt na Twitter chyba nawet z Elonem bezpośrednio, a na pewno z kilkoma znanymi osobami ze świata YT/TT Tesla US.

Last edited: