yarrker

Fachowiec
kąt pochylenia przedniego lewego koła jest poza normą. możliwe że do wymiany będzie wahacz albo zwrotnica. coś jest krzywe dostało od jakiejś dziury albo krawężnika

Auto ma 1,5 tys km . Żaden krawężnik ani żadna dziura się nie zdążyła

ELuk

Pionier e-mobilności
A jak robiłeś kontrolę geometrii, to nie zleciłeś od razu korekty zrobić, jak coś wyjdzie nie tak?
Ja po odbiorze auta też sprawdzałem i korygowałem ustawienia, bo miałem źle wycentrowaną kierownicę.
Podjedź do nich jeszcze raz to Ci ustawią.
Bez sensu jest samo sprawdzanie, bo i tak musisz to skorygować.

krzyss

Pionier e-mobilności
1. żona i córki cisną o karaoke - nie działają polskie piosenki, czy jest ktoś komu one działają?
2. dlaczego w apce TuneIn nie działa Radio Czwórka.... - serio ubolewam
3. czy TMY sam zahamuje przed innym samochodem, w przypadku gdy ja się zagapię na dojeździe do skrzyżowania? bo mam wątpliwości, leaf 2 działa pod tym względem dużo lepiej
Powinien zahamowac. Mi hamuje, raz juz uratowala
Tylek.

Koma

Zadomawiam się
Witam wszystkich. Pracuje w Tesli od ponad 10 lat jako senior field service technician , w razie pytan smialo walic , odpowiem na kazde :)
Witam.
U mnie od początku eksploatacji ściąga TMYLR to w lewo, to w prawo. Bardzo niestabilnie się prowadzi. Przejechałem 15tyś.km i nic się nie zmieniło. Może trochę delikatniej ściąga. Próbowałem się umówić do serwisu ale ciągle mi nie pasuje. Na początku myślałem, że to jakiś błąd popełniam w kierowaniu ale po takim dystansie to chyba wina pojazdu?

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Czy jakaś mądra głowa mogła by się wypowiedz na temat badania geometrii ? Przez prace nie odebrałem osobiście i poza tym ze jest coś zje**** to nie wiem za dużo 😂
pierwsza kolumna to pomiar pierwszy auta - druga zakresy w których ma się mieścić aby było według zaleceń producenta (od - do). Trzecia to pomiar po regulacji którą zrobili

ducarider

Posiadacz elektryka
Witam.
U mnie od początku eksploatacji ściąga TMYLR to w lewo, to w prawo. Bardzo niestabilnie się prowadzi. Przejechałem 15tyś.km i nic się nie zmieniło. Może trochę delikatniej ściąga. Próbowałem się umówić do serwisu ale ciągle mi nie pasuje. Na początku myślałem, że to jakiś błąd popełniam w kierowaniu ale po takim dystansie to chyba wina pojazdu?
Tez tak miałem. Wymiana dolnych wahaczy

Jacek81

Zadomawiam się
W TMY co jakiś czas (kilkadziesiąt kilometrów - koło 100 czasem ponad) słyszę/odczuwam jakby stuknięcie w pedale przyspieszenia. Tez tak macie ?