A jaki masz przebieg?No właśnie ja staram się zawsze jak jadę przynajmniej kilka razy przyhamować. Staram się o tym pamiętać. Przy zmianie kół obejrzałem sobie tarcze i na ile się dało klocki i nie zauważyłem nic niepokojącego.
54 000 km. Auto odebrałem na koniec marca 2023 r.A jaki masz przebieg?
Awaryjność to trochę co innego niż nie przechodzenie badań techniczych. W raporcie powinni opisać że główna przyczyna są nieużywane hamulce które powinny być oczyszczane przy wymianie opon - co najwidoczniej u naszych zachodnich sąsiadów nie jest robione. Ten raport co roku daje takie same wyniki. Równocześnie po Warszawie coraz więcej taxowek w formie 10+ letnich Tesli S.Dedykuję to tym forumowiczom którzy twierdzą że tylko ja mam pecha a ich Teslunie i w ogóle Tesle się nie psują
Takie są fakty:
Raport TÜV 2025
TM3 najgorsza w kategorii 2-3 lat i 4-5 lat
Mnie osobiście to nie dziwi, gdyż moja Tesla model 3 jest najbardziej awaryjnym autem jakie miałem, kilkadziesiąt wizyt w serwisie i wizyt mobilnych nie było spowodowane moim widzimisię (na pewno na zgłaszanie wszelkich usterek miał fakt że wcześniej miałem bardzo niezawodne samochody wytrzymujące bez awarii po kilkaset tysięcy km i tutaj miałem lekki szok poznawczy gdy co parę tygodni lub częściej było coś)
Auto ma wiele zalet (głównie prowadzenie, sprawna apka, wspaniała telemetria!), ale na pewno nie jest nią bezawaryjność.
Pozazdrościć więc tym, którym naprawdę się nie psują lub zadałbym pokrętne pytanie jakim złomem jeździli wcześniej że dla nich Tesla jest bezawaryjnym samochodemNo chyba że nimi nie jeżdżą tylko trzymają w garażu pod kołderką...
Bo co krok jest wyjaśniany przez kolejnych użytkowników. Jego krytyka jest często bezpodstawna lub jak w tym przypadku - raportu który co rok mówi że hamulce tesli nie biorą równo ze względu na to że nie są używane. Usterkowość to by była w przypadku gdy 10-20 proc tesli stoi na parkingu bo się nie da nimi odjechać.piszę o tym od dawna, Tesle to są niedorobione samochody, a większość betatesterów dałaby się pokroić za swoje wybory i są głusi na opinie innych. nawet @cooler musi walczyć o swój głos rozsądku i dodatkowo jest użytkownikiem lekko wyszydzanym za swoje poglądy na temat jakości Tesli. ale ja się nie znam, nie mam, zarobiony jestem![]()