Tesla naprawa szkody parkingowej w Warszawie z AC jak to zrobić?

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Czy da się włączyć automatyczne hamowanie w tesli? Dotad miałem pre colision, myślałem że to obowiązkowe w UE. Ford się chwalił w 2017, że u niego ten system działa także na parkingu i jestem mocno zdziwiony, że w tesli rocznik 2025 jeszcze tego nie ma 😞
To się nazywa Przyspieszanie z uwzględnieniem przeszkód, ale chyba nie hamuje

Pre-collision ma inne zadanie , opisane w tym samym miejscu

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Dobre, widzi bramę, ale i tak w nią wiedzie. Serio to rozczarowanie, bo często hamuje na pustej ekspresówce, a przy parkowaniu tylko stop wyświetli, a gdy patrzyłem w inne lusterko akurat wjechałem w słupek z drugiej strony 😞
Na pewno potrafi zahamować przed człowiekiem, ale nie ma pewności, więc nawet o tym nie piszą. Co do innych przeszkód - sprawdź. Opis w instrukcji jest niekoniecznie pełny

Bronek

Pionier e-mobilności
Hamuje ale litości to nie FSD niestety Swiat nie jest zero jedynkow i czarno bialy ...to tylko wspomagacz .i to w kazdym qucaie niezaleznie od marki . Nigdzie nie dzila na 100%
.Zahamuje aby kogos lub nas nie zabiło , natomiast slupka niskiego krawężnika nie rozpozna czasem . Podobnie z korektą pasa , wystarczy lekki opór i nie skoryguje bo uważa ze jednak chcemy aby jechala po naszemu . Do tego kwestia ustawień czulosci .Tylko wczesne ostrzeganie dziala szybko i mocniej
Np przymula jak ktos schodzi jeszcze pasów . Ostrzega jak ktos hamuje a my mamy nogę na gazie i lekko dodajemy itp
Ale to tylko maszyna .

danielm

Pionier e-mobilności
Hamuje ale litości to nie FSD niestety Swiat nie jest zero jedynkow i czarno bialy ...to tylko wspomagacz .i to w kazdym qucaie niezaleznie od marki . Nigdzie nie dzila na 100%
.Zahamuje aby kogos lub nas nie zabiło , natomiast slupka niskiego krawężnika nie rozpozna czasem . Podobnie z korektą pasa , wystarczy lekki opór i nie skoryguje bo uważa ze jednak chcemy aby jechala po naszemu . Do tego kwestia ustawień czulosci .Tylko wczesne ostrzeganie dziala szybko i mocniej
Np przymula jak ktos schodzi jeszcze pasów . Ostrzega jak ktos hamuje a my mamy nogę na gazie i lekko dodajemy itp
Ale to tylko maszyna .
w dodatku nie do konca może/powinna działać wbrew człowiekowi. jak masz noge na gazie to niekoniecznie powinna hamować bo wiadomo, false/positive, choć udało mi się już kilka razy wjeżdzać do garażu i przed samą ścianą zamiast odpuścić to dodałem a auto staneło w miejscu

boa

Pionier e-mobilności
Ale to tylko maszyna .
Inni potrafią ;-) wydaje mi się, że nawet pewnie większość potrafi…
A podam przykład ze swojego podwórka -
około 3 min parking, a w reszcie filmu inne sytuacje chłopak testuje

Najnowsze dyskusje