Wojtek Wawa
Tesla Model 3 LR RWD 2025
Tak, dałoby radę, ale jednak ktoś zaufany (znam tego człowieka dobre 10 lat, kilka samochodów mi już robił) mówi, że na gwarancji tesli lepiej tak nie robić.
To się nazywa Przyspieszanie z uwzględnieniem przeszkód, ale chyba nie hamujeCzy da się włączyć automatyczne hamowanie w tesli? Dotad miałem pre colision, myślałem że to obowiązkowe w UE. Ford się chwalił w 2017, że u niego ten system działa także na parkingu i jestem mocno zdziwiony, że w tesli rocznik 2025 jeszcze tego nie ma 😞
Na pewno potrafi zahamować przed człowiekiem, ale nie ma pewności, więc nawet o tym nie piszą. Co do innych przeszkód - sprawdź. Opis w instrukcji jest niekoniecznie pełnyDobre, widzi bramę, ale i tak w nią wiedzie. Serio to rozczarowanie, bo często hamuje na pustej ekspresówce, a przy parkowaniu tylko stop wyświetli, a gdy patrzyłem w inne lusterko akurat wjechałem w słupek z drugiej strony 😞
w dodatku nie do konca może/powinna działać wbrew człowiekowi. jak masz noge na gazie to niekoniecznie powinna hamować bo wiadomo, false/positive, choć udało mi się już kilka razy wjeżdzać do garażu i przed samą ścianą zamiast odpuścić to dodałem a auto staneło w miejscuHamuje ale litości to nie FSD niestety Swiat nie jest zero jedynkow i czarno bialy ...to tylko wspomagacz .i to w kazdym qucaie niezaleznie od marki . Nigdzie nie dzila na 100%
.Zahamuje aby kogos lub nas nie zabiło , natomiast slupka niskiego krawężnika nie rozpozna czasem . Podobnie z korektą pasa , wystarczy lekki opór i nie skoryguje bo uważa ze jednak chcemy aby jechala po naszemu . Do tego kwestia ustawień czulosci .Tylko wczesne ostrzeganie dziala szybko i mocniej
Np przymula jak ktos schodzi jeszcze pasów . Ostrzega jak ktos hamuje a my mamy nogę na gazie i lekko dodajemy itp
Ale to tylko maszyna .
Inni potrafią ;-) wydaje mi się, że nawet pewnie większość potrafi…Hamuje ale litości to nie FSD niestety Swiat nie jest zero jedynkow i czarno bialy ...to tylko wspomagacz .i to w kazdym qucaie niezaleznie od marki . Nigdzie nie dzila na 100%
.Zahamuje aby kogos lub nas nie zabiło , natomiast slupka niskiego krawężnika nie rozpozna czasem . Podobnie z korektą pasa , wystarczy lekki opór i nie skoryguje bo uważa ze jednak chcemy aby jechala po naszemu . Do tego kwestia ustawień czulosci .Tylko wczesne ostrzeganie dziala szybko i mocniej
Np przymula jak ktos schodzi jeszcze pasów . Ostrzega jak ktos hamuje a my mamy nogę na gazie i lekko dodajemy itp
Ale to tylko maszyna .
Testowałem z pozorantem. Pikał świecił, ale potrącić tyłem przy cofaniu pozwolił. Ale bez szkód, tesla cała, żona teżNa pewno potrafi zahamować przed człowiekiem, ale nie ma pewności, więc nawet o tym nie piszą. Co do innych przeszkód - sprawdź. Opis w instrukcji jest niekoniecznie pełny