boa
Pionier e-mobilności
a to faktycznie dziwne i przykreTesla 3HL
a to faktycznie dziwne i przykreTesla 3HL
W pełni się z Tobą zgadzam, 3 i Y to są auta masowe, z drugiej strony Tesla nie ma w portfolio zbyt wielu aut i w Europie powinna zapewniać części do nich.Do 3 i Y części powinny być w 24h w Europie, to nie jest wielki wyczyn
jak dla mnie to nie ma znaczenia pochodzenie marki, znaczenie ma polityka logistyczna - jeśli do 3HL nie ma szyby przy sprzedaży globalnej jak kojarzę spokojnie ponad 500k szt. rocznie, to naprawdę robi się dziwnie. Aż nie do wiary. Nie robiłem nigdy większego researchu z dostępnością części, nigdy nie miałem z tym problemu (ale z drugiej strony też nie miałem jakiś większych potrzeb) - jak widać dobrze ten wątek też sprawdzić, bo można zostać uziemionym przez niby drobną kwestię.W pełni się z Tobą zgadzam, 3 i Y to są auta masowe, z drugiej strony Tesla nie ma w portfolio zbyt wielu aut i w Europie powinna zapewniać części do nich.
Info z warsztatu
"Szyba obecnie niedostępna w Holandii - znajduje się na zamówieniu zaległym bez daty dostawy"
cały czas piszę o głupiej szybie.
Dla mnie to był kubeł zimnej wody. Następne auto które kupię nie będzie Teslą, będę szukał czegoś z Europy.
to nawet nie ma różnicy z przedliftem?Nie ukrywam, że wybrałem model 3, bo to bardzo popularny samochód, aby uniknąć takich spraw. Ta tylna szyba, przecież identyczna jak w każdym modelu 3 (?) to kolejna rzecz, która szokuje. Poza forumowymi sekciarzami, chyba nikt tego nie usprawiedliwi.
Na testowej jeździe chciałem zobaczyć co zrobi jak nie zareaguję na prośbę szarpnięcia za kierownicę. Auto zwolniło, wrzuciło awaryjne, zatrzymało się na środku drogi.Ciekawe czy bez fsd też tak zrobi. Bo biorąc doświadczenia parkingowe wątpię. UE tego nie wymaga jeszcze, więc tesla raczej tego sama z siebie nie daje.
Zauważyłem inną rzecz, nie pozwala wyprzedzać zwykły autopilot prawą stroną. Jadę 120 kmh ekspresówką i na lewym pasie ktoś sunie 110 kmh (nikogo przed nim). Zgodnie z polskim prawem jadę prawym pasem, ale autopilot zwalnia.