Tesla traci swoją zajfejność - Tesla Bjorn wie co mówi

cooler

Pionier e-mobilności
W sumie różnica jest, tylko trzeba skupiać wzrok/głowę na drodze. Jak zaczniesz się rozglądać na boki, to będzie bleczał po staremu. Ja ostatnio testowałem na zwykłych drogach (nie na S-kach i autostradach), to potrafił jechać kilka kilometrów bez potrzeby dotknięcia kierownicy.
A sprawdź co robi jak kamerę zasłonisz? Bo ja mam na stałe zasłonięte roletą, bo w ogóle się nawet palca do menu na ekranie nie dało położyć żeby nie beczał.

inter

Pionier e-mobilności
A sprawdź co robi jak kamerę zasłonisz? Bo ja mam na stałe zasłonięte roletą, bo w ogóle się nawet palca do menu na ekranie nie dało położyć żeby nie beczał.
Czytałem na forum niemieckim, że przy zasłonietej to nie działa. Brak kontroli czy patrzysz na drogę.

KrzysztofFly

Moderator
Czytałem na forum niemieckim, że przy zasłonietej to nie działa. Brak kontroli czy patrzysz na drogę.
Też czytałem, że jak się ma zasłoniętą wewnętrzną kamerę to nie działa. W sumie testowałem na moim Y i zdecydowanie widać różnicę, byłem też na jeździe próbnej 3HL z pełnym FSD i też sprawdzałem działanie, 3 po jakichś 5 minutach jazdy bez trzymania kierownicy poprosiła o ruch kierownicą, po czym przejechała kolejne kilka kilometrów bez dotykania kierownicy. Całość w dosyć dużym ruchu ulicznym, na wlocie do Bydgoszczy/Fordonu od strony Torunia. Ostatecznie wyłączyłem ręcznie AP na skrzyżowaniu za mostem. Tak więc zdecydowanie czuć różnicę do tego jak było do niedawna.

Ratt

Posiadacz elektryka
Też zauważyłem różnicę na plus. Mam wrażenie że przygotowują się na full FSD w Europie i pozytywną decyzję UNCE.

Ratt

Posiadacz elektryka
Ja ma od lat ciężarek i mam to póki co w ...d , z tym że teraz trzeba kamerkę zasłonić
No właśnie nie. Tez jeżdżę z ciężarkiem ale głównie autostrady a teraz nawet w mieście bez ciężarka nie marudzi jak kiedyś. Spróbuj.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mam z pasa płetwonurka ok 500g ładnie oklejony samoprzylepną wykładziną po prawej stronie yoke. Miała to być prowizorka i jak to prowizorka ma w zwyczaju, zostala na stałe .
Ale czemu nie ?

tempFileForShare_20241025-195559_copy_1023x534.jpg

zielony

Fachowiec
Uff - po 5 miesiącach wreszcie udało się sprzedać moją Teslę Y.
Ciężko jednak jednak sprzedać auto elektryczne - tym bardziej że sprzedawałem na umowę kupna a większość chciała na fakturę, co za czasy.

zielony

Fachowiec
Sprzedałem za 148 tys. złotych, przebieg 18 600 km.
Najgorsze w tym wszystkim że nie mogłem wsiąść dotacji bo auto kosztowało niecałe 261 tys. złotych, nie mam firmy, mam jedno dziecko więc kupa kasy straciłem w ciągu 1,5 roku na tym aucie.
Ale cóż żyje się dalej i trzeba celować w coś innego.