Tesla usuwa ładowarkę mobilną ze standardowego wyposażenia modeli 3 i Y

piotrpo

Pionier e-mobilności
Myślę, że to sama cegiełka wykrywa i przekazuje informację dalej. nie mam pojęcia jak to jest wykrywane - rezystor, czy jakiś prosty układ cyfrowy zwalczający przy okazji konkurencję. Podobne rozwiązanie stosuje z tego co wiem Juice Booster, ale cena wg. mnie już kompletnie odjechana (~4k za zestaw z przejściówkami).

Bronek

Pionier e-mobilności
Temat końcówek czyli NEMA jest i był tu wielokrotnie opisywany.
Pierwotnie dodawano 16A (miała niebieska) tzw kempingowa.
A dokupując 32A (duża niebieska) możemy z cegły ciągnąć np 7 kw.
Do Praca kto akurat np bo on jednofazowy i ok 7 kW

Hermes

Posiadacz elektryka
Cegłę dostałem w zestawie z YLR. Więc - ewentualnie - pozostaje kwestia dokupienia końcówki, co ile pamiętam - z pamięci - to bodajże okolice 2 stówek.
Swoją drogą - z Leafem 6,6 kW 1-fazowym to zadziała taka przejściówka Tesli plus teslowa cegła? Ktoś testował? :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Cegłę dostałem w zestawie z YLR. Więc - ewentualnie - pozostaje kwestia dokupienia końcówki, co ile pamiętam - z pamięci - to bodajże okolice 2 stówek.
Swoją drogą - z Leafem 6,6 kW 1-fazowym to zadziała taka przejściówka Tesli plus teslowa cegła? Ktoś testował? :)
Pisałem , syn ładuje Leafa 2 ale wiadomo z tzw. dużej siły 32A

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Ja jakoś nie zaryzykowalbym wyjazdu bez cegły jako zapasu na nieprzewidziane sytuację jak kiedyś koło zapasowe. Poczucie że mam coś takiego daje mi więcej optymizmu nawet jeżeli nie używam.

Jest jeszcze jeden temat - jak WC3 padł mi po 4 miesiącach użytkowania i dostarczenie kolejnego pochłonęło miesiąc to cegła była jedynym rozwiązaniem ładowania w domu.

Na marginesie zastanawiam się czemu mogę poprzez WC3 naładować okazjonalnie ojca plug-ina KIA ale już przez cegłę Tesli jest to niemożliwe?

Przemmo

Posiadacz elektryka
A ja mam tzw. cegłę? 3P zamówiona w dniu premiery i odebrana 26 czerwiec. Mam kabel niebieski i go podpinam np. do słupków Tauron i mam taką walizeczkę z logiem Tesli, ale tam jakiś kabel jest i nie widziałem by była „cegła”. Tak się znam 😝.

Tak, masz tam Panie cegłę 😁

Przemmo

Posiadacz elektryka
A ja kupiłem zamiast WC3 kilka dni temu Green Cell Habu (11kW | Type 2 | 7m), czekam aż dojdzie. Moim zdaniem u mnie lepiej się sprawdzi.