Przetarcie kamer nie pomogło, ale może chodziło o dodatkową kalibrację. Dziś miałem dłuższą trasę i komunikat zniknął.. Tajemnica braku dźwięków też się wyjaśniła - włącza/wyłącza się je w zakładce "Bezpieczeństwo"tak się dzieje jak wjadę do garażu i kamera myśli, że jest przysłonięta - może przetrzyj kamerki.
Co trzeba zrobić żeby zobaczyć te wartości w centymetrach? Odebrałem wczoraj TMY Performance i nie mam żadnych wartości liczbowych, w ogóle auto zachowuje się jakby czujników ani Tesla Vision nie było wcale.Być może wcześniej tego nie zauważyłem ale w korkach nawet w miarę dobrze pokazuje odległości przed i za pojazdem
View attachment 10768
musisz czekać na aktualizację oprogramowania, samo się włączy jak dostaniesz. Ale nie licz na cuda, ja prawie z tego nie korzystam, nie wierzęCo trzeba zrobić żeby zobaczyć te wartości w centymetrach? Odebrałem wczoraj TMY Performance i nie mam żadnych wartości liczbowych, w ogóle auto zachowuje się jakby czujników ani Tesla Vision nie było wcale.
Zabocza jaką masz wersję softu - była jeden post że ktoś miał nową ale nie działało. Pisał w apce na serwis i uruchomili zdalnie.Co trzeba zrobić żeby zobaczyć te wartości w centymetrach? Odebrałem wczoraj TMY Performance i nie mam żadnych wartości liczbowych, w ogóle auto zachowuje się jakby czujników ani Tesla Vision nie było wcale.
jak przede mną ściana płaska to dojeżdżam na 30cm według wskażnika na ekranie i zatrzymuje. Jak do innego auta to 80cm wskazanie bo to potrafi w realu być 10-20cmmusisz czekać na aktualizację oprogramowania, samo się włączy jak dostaniesz. Ale nie licz na cuda, ja prawie z tego nie korzystam, nie wierzęPrzy cofaniu jeszcze jakoś w miarę policzy odległość , ale do przodu to porażka, szczególnie jak będziesz pod marketem skręcał w miejsce i będzie ktoś stał na przeciwko. Jadąc w korku na mieście raz mnie uratowało przed porysowaniem felg bo za blisko krawężnika jechałem i za to plus. Ale powtażam, parkowanie to taka loteria, tolerancja od -40cm do + 40
Często będziesz widział że już jesteś połową maski w przeszkodzie a będzie do niej z 20-30 cm.
Musisz swoje odczekać…Co trzeba zrobić żeby zobaczyć te wartości w centymetrach? Odebrałem wczoraj TMY Performance i nie mam żadnych wartości liczbowych, w ogóle auto zachowuje się jakby czujników ani Tesla Vision nie było wcale.
Wróciłem do ustawień fabrycznych i zrobiło się. Aktualna wersja 2023.12.9Odebrałem TMYP 09.05.2023 i mam wersję 2023.5.12 i nie mam vision. Jaka wersję muszę mieć?
Wróciłem do ustawień fabrycznych i zrobiło się. Aktualna wersja 2023.12.9
Ale co auta ? To chyba nie ten wątek.Podzieliłbyś się na gorąco jak pierwsze dni użytkowania? Jaki kolor/wyposażenie, fotki wrzucił....![]()