Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

camel

Posiadacz elektryka
Cześć. I filmu na YT nie zamieściłeś 😉. Napisz coś więcej, do czego masz porównanie itd.... W sumie ceny się nie zmieniły. Już planowałem TM3 bieda edition a tu bach, trzeba by te 20 tysi dodać, bo prosiłem Bozię by już więcej niskiego auta 😀.... .
Miałem tylko 20min na jazdę bo z centrali nagle dostali zielone światło na wznowienie jazd (chwilę wcześniej kogoś wypuścili i kazali wracać). Launch edition na 19 zimówkach przełożonych ze starego Y, 3.0 bar, 109km przebiegu więc nówka niebita. Ruszając z kopyta spod salonu i na kolejnych światłach autem lekko buja. W mojej tm3 z boostem tego nie doświadczam. Prowadzi się natomiast przyjemnie, tylko hamulec jest twardy a przy wciskaniu jakby stał w miejscu (pomimo zmiany trybu rekuperacji). Zjechałem na gorszą drogę i na dziurach przyjemnie kołysze.

Attachments

• PXL_20250221_162846420.jpg
    PXL_20250221_162846420.jpg
    1,8 MB · Liczba wyświetleń: 35
  • PXL_20250221_161109835.jpg
    PXL_20250221_161109835.jpg
    2,8 MB · Liczba wyświetleń: 34

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Miałem tylko 20min na jazdę bo z centrali nagle dostali zielone światło na wznowienie jazd (chwilę wcześniej kogoś wypuścili i kazali wracać). Launch edition na 19 zimówkach przełożonych ze starego Y, 3.0 bar, 109km przebiegu więc nówka niebita. Ruszając z kopyta spod salonu i na kolejnych światłach autem lekko buja. W mojej tm3 z boostem tego nie doświadczam. Prowadzi się natomiast przyjemnie, tylko hamulec jest twardy a przy wciskaniu jakby stał w miejscu (pomimo zmiany trybu rekuperacji). Zjechałem na gorszą drogę i na dziurach przyjemnie kołysze.
Hamulec jest podobno break by wire.
Jak to zawieszenie ma sie np. do zawieszenia w VW? Bardziej twarde czy miękkie? Lepsze czy gorsze?

Jeżeli są już jazdy próbne we Wrocławiu to podejrzewam, że jest kwestią dni kiedy będą też w Ząbkach, o ile już nie ma? Wystarczy w sumie zadzwonić do salonu?

camel

Posiadacz elektryka
Dołączam się do pytania :)
Na ten moment wygląda to tak że salony dostały po jednej sztuce, i właśnie dostali tablice więc nie stoją na salonie tylko jeżdżą. Wro i ktw czarna, waw był quicksilver ale nie wiem czy już jeździ. Launch Ed był tylko w tych kolorach więc wątpię żeby były już inne.

camel

Posiadacz elektryka
Hamulec jest podobno break by wire.
Jak to zawieszenie ma sie np. do zawieszenia w VW? Bardziej twarde czy miękkie? Lepsze czy gorsze?

Jeżeli są już jazdy próbne we Wrocławiu to podejrzewam, że jest kwestią dni kiedy będą też w Ząbkach, o ile już nie ma? Wystarczy w sumie zadzwonić do salonu?
Zależy co kto lubi. Ja miałem arteona na 19 bez pneumatyki i było twardo. To Juniper przy tym płynie.

krzyss

Pionier e-mobilności
W Ząbkach stoi. Salon pusty, w czwartek byłem jedyna osobą. Polecam zerknąć na fotel kierowcy, w którym boczek jest już cały pomarszczony 🤷‍♂️
No bo foteli specjalnie nie zmienili jakosci… dodali tylko wentylacje :)