Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

Jaceq

Pionier e-mobilności
Przyjedziesz swoim starym Y? To porównaj, jak się jedzie po tej drodze przy której jest Tesla, w stronę Warszawy - tam troszeczkę dalej, jakieś 100 metrów - są płyty betonowe. Na ile lepiej (bo zakładam że będzie lepiej ;) ) tłumi takie nierówności. No i przed samą Teslą jest taki idiotyczny próg, przed którym trzeba zwalniać. Jak przetestowałem starego Y tam, to niemiłosiernie łupało coś z tyłu.
Tak, przyjadę swoim "starym" (chociaż nie taki on znowu stary.. ;-)). I tak chciałem się przejechać tą trasą więc załatwione.

Pedr

Posiadacz elektryka
Rada od Top Gear odnośnie Tesli Y: Sell Your Old One, Immediately.
😉

Lars z Tesli powtarza tu wielokrotnie, że nie są zainteresowani rozwijaniem technologii / zwiększaniem pojemności akumulatorów. Zamiast tego - aerodynamika + opony + hamulce itp. Zmienisz opony na normalne i większość dodatkowego (w porównaniu do poprzedniego modelu) zasięgu znika.

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
A jak polecacie leasing? Czy lepiej brac od razu ten przez strone Tesli tj. czy tak bedzie szybciej i mniej komplilacji niz przy zewnetrznym leasingu?

umcus

Pionier e-mobilności
Polecam ten leasing, który po policzeniu wszystkich kosztów (łącznie z GAPem czy innym zniesieniem tabeli opłat) będzie tańszy. I nie chodzi o patrzenie na procenty, a dodanie wszystkich kosztów w excelu i wybranie lepszej oferty. Tu nie chodzi o komplikacje, tylko żeby nie przepłacić bez sensu paru tysięcy. Jeśli chodzi o zewnętrzny leasing, to całość sprowadza się do kontaktu z pośrednikiem i on prowadzi za rękę i ew. wszystkie niejasności wytłumaczy. O czytaniu umowy to nie wspominam, bo i tak mało kto to robi ;)

umcus

Pionier e-mobilności
właśnie wysłałem kilka zapytań, w poniedziałek będę miał co analizować,

mam kalkulator leasing sos, można różne warianty rozpatrzyć
Bezpośrednio czy do pośredników? Kalkulatory to sobie można wsadzić... ja preferuję zwykłego excela i dodanie wszystkiego razem.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Tesli brak troszkę pojemności, Chińczykom brak wydajności. Jak żyć?
Ostatnio żona chce więcej jeździć swoim BEV :(

umcus

Pionier e-mobilności
Tesli brak troszkę pojemności, Chińczykom brak wydajności. Jak żyć?
Postawić na niemca ;)
Ostatnio żona chce więcej jeździć swoim BEV :(
Znaczy się, kupiłeś sobie zabawkę (tzn. żonie samochód), a teraz ona nie pozwala z niej korzystać? Ech, te baby... ;)