Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

Anton

Fachowiec
Tak na szybko

dziś jeździłem Y (starym) i Y (nowym)

1. różnice są odczuwalne we wszystkim, dotyczy Y nowego:
-lepiej się prowadzi.
-jest bardzo cichy.
-dziury w drodze oraz hopki zalicza wzorowo.
-wykończenie jest OK.
-zmieniłem siedzenia z białego na czarne, przy białych siedzeniach obicia drzwi są ze "skóry". Wolę tkaninę.
-w środku czułem się bardzo komfortowo!

Mogę jeszcze dodać, że jak Y (stary) byłby tańszy o 50 tys, to bym go nie kupił!
Uważam, że skok jakościowy jako całość Y nowego, przechyla szalę.

Jeżeli chodzi o auta innych marek nawet nie brałem pod uwagę!, bo Tesla lata teraz gdzieś w kosmosie i to był argument. Tak sarkastycznie bym powiedział.

Oczywiście szanuję wszystkie marki jak i gusta.
To jest tylko moja opinia.

tesla nowa.jpg

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Luźna refleksja w temacie. Gdy zamawiałem mojego TMY RWD 2 lata temu kosztował 229 990 PLN z baterią 60kWh. Obecnie mogę zamówić TMY Juniper LR AWD za identyczną kwotę. Czy to nie jest wzrost baterii z 60 kWh na 78 kWh (+30%) na przestrzeni 2 lat? Marudzicie i marudzicie ale jakoś u innych producentów nie zauważam podobnych zmian w tak krótkim czasie. Plus zakres facelifting-u jest mimo wszystko imponujący jak na facelifting (znów porównując z innymi markami). Plus częste aktualizacje wprowadzające naprawdę fajne rzeczy.
u innych była zmiana z AP330 na AP550. Przy zachowaniu tej samej baterii efekt też był pozytywny.
I właśnie tego się spodziewam po konkurencji która już teraz ma pakiety większe, brak im optymalizacji mają gigantyczne pole do popisu bez zwiększania pojemności. A to jest niesamowicie bardziej prawdopodobne niż to, że Tesla doda do większą pojemność.
Na szczęście zbliży się moment kiedy nie będzie mieć wyboru.

nabrU

Moderator

krzyss

Pionier e-mobilności

Anton

Fachowiec
Czy marzec, kwiecień, maj jeden pies.
Powiem tak, to im zależy sprzedać, ale niekoniecznie mi kupić. Czasy aut na talony, chyba się skończyły.
Zajrzałem do salonu BYD, pytam o elektryki! ... no nie mamy.
Tak na marginesie to jest kilka metrów od Tesli.
Wniosek, nie zależy im na sprzedaży elektryków i bardzo dobrze.
I niech tak zostanie.
Nie znam się na autach i firmach ale od złożenia zamówienia czas oczekiwania trzy miesiące, nie jest chyba taki zły?

tesla nowa 1.jpg