Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

cooler

Pionier e-mobilności
Takie folie okleja się na biały kolor czy może być dowolny? Czy podczas naklejania może się coś uszkodzić?
Dużo osób się żali że podczas docinania folii lecą nożami po oryginalnym lakierze przecinając wszystko do blachy, co potem tworzy piękne ogniska korozji rozwijające się w krytycznych miejscach: na brzegach elementów.
Więc niestety dużo zależy od staranności, a z tą jest w warsztatach jak jest.
Chętnie bym okleił ale za dużo się naoglądałem tych marudzących i mi przeszło.

Dodatkowo każda przecierka to znowu podwójna robota, blachy, lakier i znowu folia - nie wiem jak ubezpieczyciele podchodzą do tematu zwrotu za folię, ale znając realia będziesz musiał się z nimi wykłócać o wszystko

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Dużo osób się żali że podczas docinania folii lecą nożami po oryginalnym lakierze przecinając wszystko do blachy, co potem tworzy piękne ogniska korozji rozwijające się w krytycznych miejscach: na brzegach elementów.
Więc niestety dużo zależy od staranności, a z tą jest w warsztatach jak jest.
Chętnie bym okleił ale za dużo się naoglądałem tych marudzących i mi przeszło.

Dodatkowo każda przecierka to znowu podwójna robota, blachy, lakier i znowu folia - nie wiem jak ubezpieczyciele podchodzą do tematu zwrotu za folię, ale znając realia będziesz musiał się z nimi wykłócać o wszystko
Ok, w takim razie wyleczyłem się z oklejania :)

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja mam oklejone Mercedesy i Lexus,
chwalę sobie bo małe obcierki uchodzą na sucho. Poza tym łatwiej się myje.
No ale oczywiście folia i warsztat musi być Top, więc tanio się nie da.
Tesli nie oklejałem bo to budżetowe auto.

6a8

Posiadacz elektryka
Folię się dodatkowo ubezpiecza ( dodatkowe akcesoria - podwyższenie wartości samochodu ).
Poważny oklejacz, to taki który m. in. ma na miejscu plotter do cięcia folii.

cooler

Pionier e-mobilności
Folię się dodatkowo ubezpiecza ( dodatkowe akcesoria - podwyższenie wartości samochodu ).
Poważny oklejacz, to taki który m. in. ma na miejscu plotter do cięcia folii.
Czyli mając ploter nakłada gotowe, pasujące płaty na samochód? Zero docinania na samochodzie?
Na takie coś to bym poszedł... Gdzie polecisz w Wawie?
Z tym że ja myślałem raczej o kolorze, a nie o PPF. Biały znudził mi się pół roku po zakupie, teraz sporo jeżdżę innymi autami, bo nie są tak nudne i podobne do siebie jak kropla wody...

Last edited:

eimi

Pionier e-mobilności
I że niby mieli formatki do Junipera? Taaa jasne. Niestety ale fuszerka po nożyku jest NAGMINNA i wychodzi dopiero po latach jak się folie ściąga.

Abstrahując już od tego że na wielu foliach auto wygląda zwyczajnie słabo, w szczególności na dużych płaszczyznach to odbicie "w lakierze" widać że jest nie takie. Nie wiem jak Wy ale ja jak coś kupuje z wyświetlaczem to pierwsze co folie sciagam. Plus taki że można sobie kolor zmienić i jest to jakaś dodatkowa ochrona, o ile nie jest oczywiście kosztem cięć od nożyka..

boa

Posiadacz elektryka
I że niby mieli formatki do Junipera? Taaa jasne. Niestety ale fuszerka po nożyku jest NAGMINNA i wychodzi dopiero po latach jak się folie ściąga.

Abstrahując już od tego że na wielu foliach auto wygląda zwyczajnie słabo, w szczególności na dużych płaszczyznach to odbicie "w lakierze" widać że jest nie takie. Nie wiem jak Wy ale ja jak coś kupuje z wyświetlaczem to pierwsze co folie sciagam. Plus taki że można sobie kolor zmienić i jest to jakaś dodatkowa ochrona, o ile nie jest oczywiście kosztem cięć od nożyka..
Z tym że z tego co się orientuję, to folia przeźroczysta może być rzeczywiście ochronna, a te kolorowe są cienkie / słabsze. Co nie zmienia faktu, że zmiana koloru auta może być cool ;)

6a8

Posiadacz elektryka
Folie do zmiany koloru są cieńsze, i z definicji - słabo ochraniają. Te ochronne są pod tym względem lepsze.
Co do metody nakładania ( docięta przed, a cięta po ) to nie jestem pewien czy na niektórych elementach ( np: lusterka ) wszyscy nie tną po naklejeniu, to by trzeba zweryfikować.
Pamiętajcie, że wszystko czynicie na tzw. własną odpowiedzialność.
Ja wyjechałem zadowolony.
https://car-spa.pl/o-nas/