Tesla Y z fabryki Giga Berlin - podkładki do podnoszenia auta

Konrado

Zadomawiam się
Okazuje się że Tesle Y wyprodukowane w fabryce pod Berlinem mają inne otwory montażowe pod podkładki gumowe do podnoszenia auta. Te powszechnie stosowane uniwersalne i dostepne w sprzedaży nie pasują. Czy ktoś z Was kupił/znalazł może już te nowe?

KrzysztofFly

Moderator
Ja mam z produkcji luty 2023 i raczej mam standardowe. Pasuje u mnie coś takiego.
Zrzut ekranu 2023-10-30 192650.png

inter

Pionier e-mobilności
bo te podkładki nie są i nigdy nie były do niczego potrzebne. i to nie są otwory montażowe
To otwory do montażu i przenoszenia baterii. A przy okazji jest to najlepsze miejsce do podnoszenia samochodu.

danielm

Pionier e-mobilności
To otwory do montażu i przenoszenia baterii. A przy okazji jest to najlepsze miejsce do podnoszenia samochodu.
to jedyne miejsce do podnoszenia samochodu ale gdyby te podkładki były do czegokolwiek potrzebne to miejsce byłoby w kształcie podkładek a nie jest i dawaliby to w standardzie, a w instrukcji nie ma o nich ani słowa, pozatym zmiana średnicy otworu występuje tylko w bateriach LFP czyli wersji RWD auta

inter

Pionier e-mobilności
to jedyne miejsce do podnoszenia samochodu ale gdyby te podkładki były do czegokolwiek potrzebne to miejsce byłoby w kształcie podkładek a nie jest i dawaliby to w standardzie, a w instrukcji nie ma o nich ani słowa, pozatym zmiana średnicy otworu występuje tylko w bateriach LFP czyli wersji RWD auta
Jest sporo gadżetów do Tesli. Większość do niczego nie potrzebna ;)

danielm

Pionier e-mobilności
Jest sporo gadżetów do Tesli. Większość do niczego nie potrzebna ;)
ale ten podnosi mi ciśnienie bo tym co się nie znają zaczyna się wydawać że bez podkładek podnieść auta nie można i zaczynają odstawiać szopki u wulkanizatorów. model 3 jest autem zawieszonym dosyć nisko więc podkładki wręcz utrudniają podniesienie auta

Konrado

Zadomawiam się

Konrado

Zadomawiam się
O to cenna informacja ja mam LR więc może będą pasować

KrzysztofFly

Moderator
bo te podkładki nie są i nigdy nie były do niczego potrzebne. i to nie są otwory montażowe
Zgadza się, nie są niezbędne, jednak w moim przypadku doskonale ochronią punkty przed pozostawieniem śladów przez mój podnośnik (a prawie zawsze przekładam koła we wszystkich samochodach sam). Podnośnik "żaba" którym dysponuję, jest zakończony zagłębieniem, które sprawdza się w większości samochodów, natomiast w Tesli podkładki idealnie się sprawdzą, sens ich użycia w moim przypadku widać na obrazku poniżej.
Zrzut ekranu 2023-10-30 204453.png

Zrzut ekranu 2023-10-30 205243.png