To otwory do montażu i przenoszenia baterii. A przy okazji jest to najlepsze miejsce do podnoszenia samochodu.bo te podkładki nie są i nigdy nie były do niczego potrzebne. i to nie są otwory montażowe
to jedyne miejsce do podnoszenia samochodu ale gdyby te podkładki były do czegokolwiek potrzebne to miejsce byłoby w kształcie podkładek a nie jest i dawaliby to w standardzie, a w instrukcji nie ma o nich ani słowa, pozatym zmiana średnicy otworu występuje tylko w bateriach LFP czyli wersji RWD autaTo otwory do montażu i przenoszenia baterii. A przy okazji jest to najlepsze miejsce do podnoszenia samochodu.
Jest sporo gadżetów do Tesli. Większość do niczego nie potrzebnato jedyne miejsce do podnoszenia samochodu ale gdyby te podkładki były do czegokolwiek potrzebne to miejsce byłoby w kształcie podkładek a nie jest i dawaliby to w standardzie, a w instrukcji nie ma o nich ani słowa, pozatym zmiana średnicy otworu występuje tylko w bateriach LFP czyli wersji RWD auta
ale ten podnosi mi ciśnienie bo tym co się nie znają zaczyna się wydawać że bez podkładek podnieść auta nie można i zaczynają odstawiać szopki u wulkanizatorów. model 3 jest autem zawieszonym dosyć nisko więc podkładki wręcz utrudniają podniesienie autaJest sporo gadżetów do Tesli. Większość do niczego nie potrzebna![]()
Ja mam z produkcji luty 2023 i raczej mam standardowe. Pasuje u mnie coś takiego.
Właśnie takie zamówiłem ale ostatnio doczytałem na stronie evrepair że nie pasują do Tesli Y po 2022 roku. Link poniżej https://www.evrepair.pl/pokrowce/34-podkladki-samochodowe-gumowe-4-szt-tesla-3xs-5903133601395.html Jak otrzymam to sprawdzę![]()
O to cenna informacja ja mam LR więc może będą pasowaćto jedyne miejsce do podnoszenia samochodu ale gdyby te podkładki były do czegokolwiek potrzebne to miejsce byłoby w kształcie podkładek a nie jest i dawaliby to w standardzie, a w instrukcji nie ma o nich ani słowa, pozatym zmiana średnicy otworu występuje tylko w bateriach LFP czyli wersji RWD auta
Zgadza się, nie są niezbędne, jednak w moim przypadku doskonale ochronią punkty przed pozostawieniem śladów przez mój podnośnik (a prawie zawsze przekładam koła we wszystkich samochodach sam). Podnośnik "żaba" którym dysponuję, jest zakończony zagłębieniem, które sprawdza się w większości samochodów, natomiast w Tesli podkładki idealnie się sprawdzą, sens ich użycia w moim przypadku widać na obrazku poniżej.bo te podkładki nie są i nigdy nie były do niczego potrzebne. i to nie są otwory montażowe