Tesla z mapami ABRP

Jaceq

Pionier e-mobilności
bez pakietu premium ABRP jest dużo bardziej optymistyczne jeżeli chodzi o trasę :)
Pewnie chodzi o pogodę. Mając premium uwzględniana jest temperatura powietrza, wiatr itp.

Michal

Moderator
Pewnie chodzi o pogodę. Mając premium uwzględniana jest temperatura powietrza, wiatr itp.
Przede wszystkim ABRP bez premium nie uwzględnia ruchu na drogach, więc zawsze pokazuje trasę kompletnie bez spowolnień.

wojtkow

Pionier e-mobilności
Przede wszystkim ABRP bez premium nie uwzględnia ruchu na drogach, więc zawsze pokazuje trasę kompletnie bez spowolnień.
Nawet nie wiedziałem, że ABRP ma opcje uwzględniania ruchu, a bardzo mi tego brakowało. Chyba mam argument, żeby sobie latem to wykupić.

nabrU

Moderator
Powyższe posty sugerują, że chyba 'Teslarze' się kompletnie nie interesują rozwojem ABRP (no bo i niby dlaczego jak navi Tesli działa całkiem nieźle). Możliwość sprzęgnięcia z danymi 'live' z wielu EV jest od dawna, a z Teslą to chyba od wersji 3.9.2 (a to chyba początek 2020 roku). Tak więc to chyba żadna nowość ;)

prebek

Posiadacz elektryka
Powyższe posty sugerują, że chyba 'Teslarze' się kompletnie nie interesują rozwojem ABRP (no bo i niby dlaczego jak navi Tesli działa całkiem nieźle). Możliwość sprzęgnięcia z danymi 'live' z wielu EV jest od dawna, a z Teslą to chyba od wersji 3.9.2 (a to chyba początek 2020 roku). Tak więc to chyba żadna nowość ;)
Pytanie
1. jeżeli zakupię ABRP i zainstaluje na komórce - będzie działała na Apple Car, to czy będzie widziała dane auta, chodzi mi o stan naładowania baterii?
2. Czy auto (BMW i4) będzie widziało tą nawigacje i będzie się dostosowywało do sytuacji na planowanej trasie, bo z wbudowaną nawigacją współpracuje