TeslAA - Android Auto z telefonu w przeglądarce Tesli.

mgapinski

Posiadacz elektryka
BT w Tesli to żart. Szybciej mi się telefon paruje z CarPlay w Tesla Android niż z autem i czasami jak wsiadam to kilka sekund telefon mi gra w kieszeni(na ekranie już dawno jest CarPlay) a auto myśli dalej i powoli łączy BT.

To nie ma nic wspólnego ze sprzętem, to samo jest na każdym MCU. Soft kuleje mocno w wielu miejscach

tswiech

Fachowiec
BT w Tesli to żart. Szybciej mi się telefon paruje z CarPlay w Tesla Android niż z autem i czasami jak wsiadam to kilka sekund telefon mi gra w kieszeni(na ekranie już dawno jest CarPlay) a auto myśli dalej i powoli łączy BT.

To nie ma nic wspólnego ze sprzętem, to samo jest na każdym MCU. Soft kuleje mocno w wielu miejscach
Czy tę aplikację (TeslaAA) lub podobną można jeszcze pobrać? Bo nie mogę jej znaleźć.

cooler

Pionier e-mobilności
Czy tę aplikację (TeslaAA) lub podobną można jeszcze pobrać? Bo nie mogę jej znaleźć.
Sprawdź czy nie masz jakiegoś gadżetu BT typu smartwatch czy coś, mi parowanie blokowała apka do takiego wynalazku. Po odinstalowaniu jak ręką odjął - paruje na strzała

cooler

Pionier e-mobilności
Apka umarła, a szkoda. Czy znacie inne sposoby na AA w T?
Czasem używałem (można było w czasie jazdy coś na ekranie w korku oglądać), co padło? Odpaliłem apke I połączyła się z AA, coś po stronie Tesli nie działa?

cooler

Pionier e-mobilności
W sklepie nie ma. Pobrałem instalkę ale system blokuje uprawnienia, a nawet po wymuszeniu nie łączy.
Kurcze, sam nie pamiętam skąd to ściągałem, ale specjalnie sprawdziłem i u mnie działa.
Widzę że problem występuje na telefonie.
U mnie Android v13 i działa, masz coś innego? Może trzeba powalczyć z ustawieniami systemu?

cooler

Pionier e-mobilności
Android 15. Walczyłem...
To w takim razie jest źle...Jak coś nie działało to wysłałem pytanie do dewelopera i szybko odpowiedzieli co i jak, chyba tylko to zostało