daniel

Señor Meme Officer
Ale zaraz bo czegoś nie rozumiem. To jest dla firm chyba, na razie token teslamate działa bez zarzutów - zalogowałem się na swoje konto developers i tam nic nie ma. Trzeba zarejestrować aplikację dopiero.
Ja też jadę na Teslamate bez Fleet API, ale cały czas się zastanawiam kiedy przestanie działać.

Gandalf

Pionier e-mobilności
Spoko, spoko, tutaj chodzi raczej o to żeby duże floty ogarnęły swoje nędznie napisane softy. Jako człowiek po stronie serwera nie raz widzę cuda, takie jak np. odpytywanie się o wartość kilka razy częściej niż fizycznie możliwa jest jej zmiana. Będzie dobrze. :)

slaveq

Pionier e-mobilności
Spoko, spoko, tutaj chodzi raczej o to żeby duże floty ogarnęły swoje nędznie napisane softy. Jako człowiek po stronie serwera nie raz widzę cuda, takie jak np. odpytywanie się o wartość kilka razy częściej niż fizycznie możliwa jest jej zmiana. Będzie dobrze. :)
Dla pewności warto zapytać api kilka razy ;).

faktory

Fachowiec
Zniżka na Tessie lifetime license:
- wersja Basic z kodem BASIC24 $199,99 -> $149,99
- wersja Pro z kodem PRO24 $299,99 -> $199,99

Polecam się z referalem (1 miesiąc gratis) - https://share.tessie.com/euaEFpCq1Hb

1732869461070.png
1732869467128.png

inter

Pionier e-mobilności
Nie macie obawy ze kupicie lifetime a usługi się zawiną?

Ja tak miałam z endomondo.

Odnoszę wrażenie że trzeba będzie zrezygnować z monitoringu auta.

Tweakowal już ktoś lokalnego teslamate ?
Teslamate jest lokalny. Instalujesz na swoim serwerze. Używam od lutego 2024 r.

Oliviakrk

Fachowiec
No tak mam lokalnie w podmanie. Komentarz o ucieczce z rynku był do Tessie.

Ale jesli dobrze rozumiem, to za chwile pewnie moje lokalne Teslamate przestanie działac.

Za cholere nie moge sobie przypomnieć jakiego api to używa. Mam ENCRYPTION_KEY
i szukam które to api jest...

EDIT: jeśli dobrze rozumiem to jest Owners api.
```
Resume: if you are a Tesla Business Fleet user, you should migrate to the official API ASAP! The official Tesla API will only become mandatory when the Owner API shuts down for all users. Until then you can and should continue to use the Owner API, as it is more feature-rich and has higher resolution streaming.
```

Last edited: