TM3 - Letnie opony z wygłuszeniem

Bronek

Pionier e-mobilności
No właśnie , to problem u nas . czasem światła sa wysoko nad przejściem i Tesla ich nie widzi . Co gorsza podobnie było w Mini, też nie było widać jak sie podjechało. Np. ( amerykańce nawet wymyslili lusterka wklęsłe na podszybiu aby mozna było takie swiatła zobaczyc . Widziałem taki patent w roadsterze kumpla)
Do tego , przyspieszenie , tu podobnie jak z motocyklami . Kiedys czesto i teraz też wpadali na wyjeżdżajace auta , bo tych kierowcy nieprzewidywali przyśpieszeń motocykli . podobnie jest w tesli.

Michal

Moderator
Ale ja nie przyspieszałem. Jechałem cały czas na autopilocie że stałą prędkością ~50km/h.

Over and out - miał być śmieszny motyw z deklem, który wychodzi pod koła, a Ty robisz z tego sprawę karną... Nie chcę mi się tego ciągnąć.

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
E tam...Nie o to chodzi , tylko o organizację ruchu i prawo oraz samo nagranie.

DJak Cię zĺapià z komórka przy uchu , to po rejestracji dojdą . A ja codziennie widzę na pasach zombi ...i jak ich zidentyfikować ?
O rowerzystach nie wspomnę .
Przypadek Twój ,to przykĺad złej synchronizacji świateł .
Wjechałeś na późnym zielonym (Tesla zobaczyła już pierwsze żöłte), a drugie pasy pewnie miały zielone bez opòźnienia.
A nawet jak nie miał prawa , to to nagranie nie nadaje się na obronę samochodu.
I oto mi chodziĺo, niezależnie od okoliczności .

cooler

Pionier e-mobilności
Okazuje sie ze Falkeny letnie rowniez sie sprawdzaja:

Wczoraj mialem awaryjne hamowanie TM3 i faktycznie dobre ma hamulce :) a zwierzatko pobieglo cale i zdrowe dalej.
Od jakiegoś czasu poszedłem w Falkeny i sobie cenię. Mam na Siennie FWD prawie 300KM opony FK510 i naprawdę świetnie trzymają również w deszczu. Coś czuję że do Tesli jak piloty się zedrą to wejdą na pewno Falkeny. Może właśnie te FK520