TM3 - Trzeszczący sworzeń wahacza

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Jaki masz przebieg auta i czy często jeździsz wymagającymi dla zawieszenia drogami?
U mnie nic nie trzeszczy… zaczynam się martwić..,
Mam 42k km. Oraz mam kilometr drogi szutrowej utwardzonej spod domu, nic nadzwyczajnego w sumie. Ale faktem jest że pyłu na felgach zawsze jest sporo przy wymianie opon, chłopaki musza domywać felgi. Jest to po części pewnie i przyczyna, ale od 7 lat jeździłem tam VW Polo i nic nie skrzypi. Liczę że nowa generacja wahaczy będzie miała poprawioną szczelność przegubów.

kaziwich

Posiadacz elektryka
Jaki masz przebieg auta i czy często jeździsz wymagającymi dla zawieszenia drogami?
U mnie nic nie trzeszczy… zaczynam się martwić..,
Jezdze 98% jezdze po rownych drogach asfaltowych. Pierwsze trzaski zaczely sie po tym jak wrocilem z trasy autostradowej :) przy przebiegu ok. 25tys. Akcja serwisowa „smarowanie” pomogla na kolejne 8tys i juz serwis zdecydowal o wymiane.

krzyss

Pionier e-mobilności
No a czemu nie? Jedyna pozytywna strona tego serwisu - chetnie wymieniaja czesci na nowe.
Kurde u mnie nie skrzypi... co zrobic zeby skrzypialo ? bo mam 48800km i zaraz tego nie uwzglednia ? :D

mgapinski

Posiadacz elektryka
Ja zgłosiłem, że trzeszczy, może kilka razy słyszałem w trakcie skręcania, że coś jest nie tak. Serwis w Berlinie, wymiana pojutrze. Doszedłem do wniosku, że jeśli jest nowy numer części to niech wymieniają jeśli coś poprawili. Potem pewnie by się wypięli i powiedzieli, że eksploatacja. Q4 21, 10k przebiegu.

Ciekawostka, Tesla sama sobie dopisała do zgłoszenia serwisowego, żeby sprawdzić oring w klapie bagażnika, musi być jakaś cicha akcja, bynajmniej tak piszą na niemieckich forach.

kaziwich

Posiadacz elektryka
Ja zgłosiłem, że trzeszczy, może kilka razy słyszałem w trakcie skręcania, że coś jest nie tak. Serwis w Berlinie, wymiana pojutrze. Doszedłem do wniosku, że jeśli jest nowy numer części to niech wymieniają jeśli coś poprawili. Potem pewnie by się wypięli i powiedzieli, że eksploatacja. Q4 21, 10k przebiegu.

Ciekawostka, Tesla sama sobie dopisała do zgłoszenia serwisowego, żeby sprawdzić oring w klapie bagażnika, musi być jakaś cicha akcja, bynajmniej tak piszą na niemieckich forach.
Na pewno „oring”?
U mnie przy okazji zrobili taka akcje serwisowa trunka:
3C2EF3A3-9DFA-4076-82E2-2B6ACC91A2DB.jpeg