TM3 - Trzeszczący sworzeń wahacza

Michal

Moderator
Moje auto nie łapie się na akcję z wiązką, w Q4 21' nie było tego problemu. Chyba...
Jak się łapie, to zrobią :)
Mi kiedyś przez telefon powiedzieli, że mam jakąś akcję ale to się nie pali, więc przy okazji. A że okazji nie było, to tak jeżdżę ale auto mam 12.2020 i nie mam problemów z wiązką - przynajmniej nie miałem jak ostatnio sprawdzałem (jakieś 2-3 miesiące temu).

Dmitry

Zadomawiam się
u mnie koło delikatnie skrzypi jak parkuje. Jak by nie czytał Fora, to by nie zauważyłem :)
mam już 76tys km, czy warto jechać do wawy? I gdzie jest napisane ze robia wahacze tylko to 50tys km?
A może ktoś jeszcze ma sprawdzonego mechanika w Krakowie zeby poprostu nasmarował za 50zł + inflacja, jak @Bronek zrobił?
Dzięki za porady.

tenOr

Posiadacz elektryka
Też nic nie trzeszczało aż... Do dzisiaj :) właściwie coś między trzaskiem a piskiem i tylko jak kręcę w miejscu (a zazwyczaj nie kręcę). Ile czasu trwała naprawa, bo mam coś innego 6 września i nie wiem czy warto dorzucić...
Edit: dobra doczytałem. 4h Wawa, 1.5 Berlin. To może do Hamburga? :)

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Też nic nie trzeszczało aż... Do dzisiaj :) właściwie coś między trzaskiem a piskiem i tylko jak kręcę w miejscu (a zazwyczaj nie kręcę). Ile czasu trwała naprawa, bo mam coś innego 6 września i nie wiem czy warto dorzucić...
Chłopakom zajęło to 4h przy popsutym podnośniku. Może w 3h by się wyrobili gdyby nie to.

Dmitry

Zadomawiam się
Umów się przez apke na serwis, podczas przeprocesowania serwis sam da ci informacje czy będzie to płatne czy nie, zawsze potem możesz zrezygnować. Przynajmniej potwierdzisz teorie o 50k km :)
Wczoraj wymienili mi oba wahacza (~3h) w ramach gwarancji. teorie o 50k limit nie potwierdzam, miałem 76k jak zgłosiłem.

Bronek

Pionier e-mobilności
Jadę do serwisu 23.09. "z sporadycznym komunikatem o awarii przedniego lewego pasa.( wymiana kabelków wiązki) i z wahaczem, który 2 dni skrzypiał jesienią, ale po nasmarowaniu ( 50 zł w lokalnym warsztacie) już nie skrzypi.

krzyss

Pionier e-mobilności
Jadę do serwisu 23.09. "z sporadycznym komunikatem o awarii przedniego lewego pasa.( wymiana kabelków wiązki) i z wahaczem, który 2 dni skrzypiał jesienią, ale po nasmarowaniu ( 50 zł w lokalnym warsztacie) już nie skrzypi.
Wow ! Jedziesz w taka trase ? :)
To moze jakas kawa w Wawce ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Z 9 godzin jak nic... Pobawiłem się ABRP na nowym ekraniku
Mam dwie nocki "obstalowane" , ale jak się uwiną to spadam od razu na swoją wieś . Mieliśmy jechać kamper ( ja i pies i Tesla w niej Szanowna), ale z trudem znalazłem jakiś w miarę przyzwoity hotel w Markach

Stolica mnie nie kusi. Pałac Kultury widziałem, za czasów harleyjowych bywałem częściej. Może wpadniemy do Gdańska do syna o ile nie wyjedzie do Turcji? U Was nie lubią zwierząt w hotelach inaczej niż w cywilizacji. :)

Ale nigdy nie mów nigdy Michał ma po mnie wizytę , co mi wymontują, to Jemu wstawią. Moja Tesla stara i solidna nie to co teraz robią .....

tempFileForShare_20220824-071125_copy_1024x745.jpg

gim-kg

Pionier e-mobilności
@Bronek do Berlina szybciej i obrócisz w jeden dzień. Jeżeli jednak zdecydujesz się na serwis w Ząbkach to do Ciechocinka spokojnie dojedziesz bez ładowania o ile wyruszysz naładowany na 100%. Ja tak jeżdżę.
Co do hotelu to zobacz hotel Mansor w Ząbkach.