Płasko i zawsze z wiatremTak jeździ mój wspólnik, nie kumam…. Mówi że jeździ jak emeryt ale mimo wszystko…. Nie da się to naszym mieście jeździć ciągle z górki, to nie san francisco
A przepraszam, bo nie napisałem…. Tmy rwd 2023q2Płasko i zawsze z wiatrem
Jak będę brał drugie auto to na pewno M3 RWD. Ta efektywność bardzo mocno nadrabia mniejsza baterię.A przepraszam, bo nie napisałem…. Tmy rwd 2023q2
Ciiiiii, od pół roku kompletnie nic się nie dzieje, jeździ jak złoto, zużywa tyle co nic, klekocze ogranicznik drzwi prawy to zgłosiłem i za 2 miesiące mam termin, tak jak piszesz, to nie był problem samochodu tylko ludzi którzy go składali.Ty masz w sumie konfiguracyjnie najlepszy kwartał produkcji TM3LR z USA, tyle że pechowa zmiana 🤣
Polecam. Dla mnie póki co bezkonkurencyjny model w stosunku cena/jakość. Jeżdżę jak spalinowym i od nowości w dwa miesiące zrobiłem 8k i średnią od nowości mam 12,8 Kwh/100 km. Oblecialem Chorwację, Włochy i pół Polski i nigdy nie brakowało mi prądu w aku i do tego na SUC max to 30 minut ładowania. 🔥 średnio na codzień wokół komina i drogami lokalnymi (nie autostrady) to zasięg pokazuje mi około 500 km.Jak będę brał drugie auto to na pewno M3 RWD. Ta efektywność bardzo mocno nadrabia mniejsza baterię.
Tak mówią ludzie którzy albo nie przebywali dłużej w innym kraju (np kilka lat pracy) albo przez upodlenie bycia gorszym mieszkańcem innego kraju racjonalizują sobie dalszy tam pobyt poprzez obrzydzanie sobie i innym Polski.to dla malkontentów, którzy w PL tylko karton widzą
Jeżeli januszostwo polega na dokładnym przeliczeniu możliwości finansowych i analizie potencjalnych potrzeb, bez zbędnego wywalania kasy na głupoty, to zapisuję się do klubu.ja przeliczyłem że te różnica w cenie między LR a RWD (- doplata) i
jest dla mnie nieopłacalna bo przy trasie 1000 km zaoszczędzę jakieś 20 minut na ładowaniach. A takie trasy robię zazwyczaj 3 razy w roku. A ta kasę wolałem przeznaczyć na wyjazdy wakacyjne 🥸 Janusz pełną gębą 😁
4x4 nic nie zastąpi, miałem okazję przetestować w grudniu 2022 koło górki Ślęży (dolnyśąsk) jak w weekend padało śniegiem i było -12st.🤔 aż zaczynam żałować, że kupiłem LR, bez dotacji itp/itd 🤣
👍
90kW!???? Burżujstwo!!! My się ładowaliśmy z baterii słonecznej kalkulatora Casio!!!Jak ja zamawiałem i zaczynałem jeździć TM3, to nie było tak różowo jak teraz i planując podróże wziąłem LR, bo inaczej bym nie przejechał tras Warszawa - Szczecin i Warszawa - SłupskTzn dało się dojechać ale nadrabiając trochę w trasie i ładując znacznie dłużej, bo większość ładowarek na trasach to były 50 kW. Zimą w duże mrozy i tak musiałem zajeżdżać do Lućmierza ale wtedy tam był tylko GreenWay 90 kW
![]()
W pełni się zgadzam z Twoją opinią.Ten kraj jest wspaniały, ludzie są zaradni, przyjacielscy i szczerzy, w odróżnieniu od ludzi na tzw Zachodzie. Porównujemy się do narodów które bogaciły się nie tylko ciężką pracą, ale głównie wyzyskiem kolonialnym całego świata (albo kradnąc oszczędności pokoleń ludziom mordowanym w obozach), którzy w momencie naszej transformacji dysponowali kapitałem o kilka rzędów wielkości większym niż Polska, a pomimo to nasz kraj po zaledwie 30 lat odrobił straty i w wielu miejscach poziom życia jest dużo lepszy niż w bogatych krajach zachodu, o USA już nie wspomnę (bogaty kraj biednych ludzi).