TM3P po 45 tys km - czy jeszcze raz kupilbym Tesle ?

Bronek

Pionier e-mobilności
Nawiew na tył ustawiasz na ekranie. Masz ustawioną klimatyzacje na
auto?
Ja uważam , że nie jest to mocna strona Tesli ale dlatego, ze czasem jest ustawiona temperatura na np 22 st a bywa zimno.

danielm

Pionier e-mobilności
Fajne podsumowanie :)

Z wad, które mi przeszkadzają:
- brak możliwości sterowania czułością wycieraczek w trybie auto (moim zdaniem za późno się włączają) co chyba dałoby się rozwiązać prostą aktualizacją, a miałem taką opcję nawet w Fordzie Kuga z 2009! :)
- brak kamery 360... boli jak nie powiem co... to jest tak wygodne ustrojstwo, że po 3 latach używania w Infiniti teraz mam problem, żeby się przestawić. Zwłaszcza, że nie ma przedniej kamery, co mogłoby nieco ułatwić parkowanie.

A zalet szkoda wypisywać, bo auto zachwyca zarówno w prowadzeniu, komforcie podróżowania i w wyglądzie :)

PS. Apropos czujnika martwego pola - ostatnio zauważyłem, że gdy na trasie wrzuciłem lewy kierunkowskaz, a na pasie nadjeżdżało auto to na ekranie pojawiła się czerwona linia, auto na czerwono i dźwięk ostrzegawczy. Fajnie to wygląda, ale umówmy się - jak zmieniam pas na lewy to nie patrzę na ekran po prawej stronie :)
jeszcze będzie opór na kierownicy podczas zmiany pasa

Bronek

Pionier e-mobilności
jeszcze będzie opór na kierownicy podczas zmiany pasa
A to chyba można chyba wyłączyć w opcjach. Bez oporu zmienia gdy wrzucimy kierunkowskaz przy włączonej w Asystencie opcji trzymania pasa i jego korekty, gdy chcemy zjechać. Plus czułość na kolizje - ale nie wiem czy to dotyczy tylko przodu?
Ja to wyłączyłem i zmieniam pas bez oporu, wczesniej walczyła nawet bez samochodu w polu widzenia

danielm

Pionier e-mobilności
A to chyba można chyba wyłączyć w opcjach. Bez oporu zmienia gdy wrzucimy kierunkowskaz przy włączonej w Asystencie opcji trzymania pasa i jego korekty, gdy chcemy zjechać. Plus czułość na kolizje - ale nie wiem czy to dotyczy tylko przodu?
Ja to wyłączyłem i zmieniam pas bez oporu, wczesniej walczyła nawet bez samochodu w polu widzenia
wiem, ja też wyłączyłem bo wkurzała jak się czaiłem przy wyprzedzaniu, ale skoro mu piszczy to pewnie opór na kierownicy też robi

krzyss

Pionier e-mobilności
auto?
Ja uważam , że nie jest to mocna strona Tesli ale dlatego, ze czasem jest ustawiona temperatura na np 22 st a bywa zimno.
Ja nie jezdze na auto w klimatyzacji, bo nie lubie jak mi dmucha w oczy (przednia szyba) ale tez uwazam ze cos jest nagmerane z tym trzymaniem temperatur, wg mnie dziwnie odczytuje temperature zewnetrzna i blednie wprowadza zmiany w srodku, dla pocieszenia dodam ze w i3 tez zawsze byla kombinacja z temperatura, i dodatkowo mialem wrazenie ze bylo zimno przy -10.

danielm

Pionier e-mobilności
Ja nie jezdze na auto w klimatyzacji, bo nie lubie jak mi dmucha w oczy (przednia szyba) ale tez uwazam ze cos jest nagmerane z tym trzymaniem temperatur, wg mnie dziwnie odczytuje temperature zewnetrzna i blednie wprowadza zmiany w srodku, dla pocieszenia dodam ze w i3 tez zawsze byla kombinacja z temperatura, i dodatkowo mialem wrazenie ze bylo zimno przy -10.
ja mam często tak że jak rozpoczynam jazdę to podnoszę i podnoszę temperature, nawet do 22.5 a w kabinie szału nie mam. zatrzymam się na chwile, ruszam i nagle grzeje że musze zejść do 19,5. tak jakby nowa jazda, nowe pomiary

kaziwich

Posiadacz elektryka
auto?
Tak i niestety musze zimą go wyłączyć za chwilę, bo sie można oparzyć. Temperatura ustawiona na 20-21*C i z przodu u gory jest ok. Tryb auto/manual - nie robi roznicy, ten sam efekt.
PS: drugi czujnik THS (temperature humidity sensor) jest w obudowie lusterka. U mnie byl wadliwy juz jak wyjechal z fabryki.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
2 lata pracuja nad czujnikiem deszczu ? .... sprzedam tesle , a oni dalej beda pracowac ;)
Ale zawsze możesz powiedzieć szczęśliwemu nabywcy, że z informacji jakie uzyskałeś w serwisie, to pracują nad tym rozwiązaniem 😄