jeszcze będzie opór na kierownicy podczas zmiany pasaFajne podsumowanie
Z wad, które mi przeszkadzają:
- brak możliwości sterowania czułością wycieraczek w trybie auto (moim zdaniem za późno się włączają) co chyba dałoby się rozwiązać prostą aktualizacją, a miałem taką opcję nawet w Fordzie Kuga z 2009!
- brak kamery 360... boli jak nie powiem co... to jest tak wygodne ustrojstwo, że po 3 latach używania w Infiniti teraz mam problem, żeby się przestawić. Zwłaszcza, że nie ma przedniej kamery, co mogłoby nieco ułatwić parkowanie.
A zalet szkoda wypisywać, bo auto zachwyca zarówno w prowadzeniu, komforcie podróżowania i w wyglądzie
PS. Apropos czujnika martwego pola - ostatnio zauważyłem, że gdy na trasie wrzuciłem lewy kierunkowskaz, a na pasie nadjeżdżało auto to na ekranie pojawiła się czerwona linia, auto na czerwono i dźwięk ostrzegawczy. Fajnie to wygląda, ale umówmy się - jak zmieniam pas na lewy to nie patrzę na ekran po prawej stronie![]()
A to chyba można chyba wyłączyć w opcjach. Bez oporu zmienia gdy wrzucimy kierunkowskaz przy włączonej w Asystencie opcji trzymania pasa i jego korekty, gdy chcemy zjechać. Plus czułość na kolizje - ale nie wiem czy to dotyczy tylko przodu?jeszcze będzie opór na kierownicy podczas zmiany pasa
wiem, ja też wyłączyłem bo wkurzała jak się czaiłem przy wyprzedzaniu, ale skoro mu piszczy to pewnie opór na kierownicy też robiA to chyba można chyba wyłączyć w opcjach. Bez oporu zmienia gdy wrzucimy kierunkowskaz przy włączonej w Asystencie opcji trzymania pasa i jego korekty, gdy chcemy zjechać. Plus czułość na kolizje - ale nie wiem czy to dotyczy tylko przodu?
Ja to wyłączyłem i zmieniam pas bez oporu, wczesniej walczyła nawet bez samochodu w polu widzenia
Ja nie jezdze na auto w klimatyzacji, bo nie lubie jak mi dmucha w oczy (przednia szyba) ale tez uwazam ze cos jest nagmerane z tym trzymaniem temperatur, wg mnie dziwnie odczytuje temperature zewnetrzna i blednie wprowadza zmiany w srodku, dla pocieszenia dodam ze w i3 tez zawsze byla kombinacja z temperatura, i dodatkowo mialem wrazenie ze bylo zimno przy -10.Nawiew na tył ustawiasz na ekranie. Masz ustawioną klimatyzacje na
auto?
Ja uważam , że nie jest to mocna strona Tesli ale dlatego, ze czasem jest ustawiona temperatura na np 22 st a bywa zimno.
ja mam często tak że jak rozpoczynam jazdę to podnoszę i podnoszę temperature, nawet do 22.5 a w kabinie szału nie mam. zatrzymam się na chwile, ruszam i nagle grzeje że musze zejść do 19,5. tak jakby nowa jazda, nowe pomiaryJa nie jezdze na auto w klimatyzacji, bo nie lubie jak mi dmucha w oczy (przednia szyba) ale tez uwazam ze cos jest nagmerane z tym trzymaniem temperatur, wg mnie dziwnie odczytuje temperature zewnetrzna i blednie wprowadza zmiany w srodku, dla pocieszenia dodam ze w i3 tez zawsze byla kombinacja z temperatura, i dodatkowo mialem wrazenie ze bylo zimno przy -10.
Tak i niestety musze zimą go wyłączyć za chwilę, bo sie można oparzyć. Temperatura ustawiona na 20-21*C i z przodu u gory jest ok. Tryb auto/manual - nie robi roznicy, ten sam efekt.Nawiew na tył ustawiasz na ekranie. Masz ustawioną klimatyzacje na
auto?
Ja uważam , że nie jest to mocna strona Tesli ale dlatego, ze czasem jest ustawiona temperatura na np 22 st a bywa zimno.
Ale zawsze możesz powiedzieć szczęśliwemu nabywcy, że z informacji jakie uzyskałeś w serwisie, to pracują nad tym rozwiązaniem 😄2 lata pracuja nad czujnikiem deszczu ? .... sprzedam tesle , a oni dalej beda pracowac![]()