TMX Plaid - odbiory Q4 2022

Bronek

Pionier e-mobilności
Skutek pisania w WC w pozycji kupcanej

Kupiec to bliska osoba, cena super promocyjna (jak rabat w Chinach na Mercedesy) i głupio by było się wycofać z obietnic, gdyby huragan zabrał samochody. Zresztą jak mnie Tesla zrobi w konia i nie da tego auta w pierwszym rzucie ( vin jest na statku), to kupię inne w podobnej cenie. Czy tak będzie? Nie wiem, w takich sprawach zmieniam zdanie szybko, bo to nic kardynalnie nie zmienia i krzywdy nie robi.

Bronek

Pionier e-mobilności
Plaida raczej nie? Nie wiem czy w ogóle póki co planują demonstracyjne nawet LR, jak popyt przewyższa tak drostycznie podaż. Chociaż za nimi trafić, to cud logistyczny ?
Wszystko wydaje się chaotyczne a jednak jakoś działa

Bronek

Pionier e-mobilności
TRANSPORTER HOEGH "robi" średnio około 14 kts, aby to osiągnąć powinien płynąć z prędkością ok16 kts. Więc w tej chwili jest opóźniony.
Jeśli będzie w stanie przyspieszyć w ciągu najbliższych kilku dni, nadrobi stracony czas.
W tej chwili jednak napotkał trudną pogodę z falami o wysokości do 10 m. To powinno ustąpić jutro, ale będzie to tylko chwilowe wytchnienie. Może to skutkować sprintem w kierunku kanału La Manche w przyszłym tygodniu, (...) . Może więc przybędzie tego 3 grudnia, ale wciąż istnieje szansa, że nadrobi stracony czas i dotrze zgodnie z harmonogramem. (02.12.22r)?
Cytat z https://teslamotorsclub.com/tmc/threads/2022-shipping-movements.252035/page-511

Bronek

Pionier e-mobilności
Można połączyć kilka pasji. Samo śledzenie jest fascynujące.
Mam znajomego kamperowca, co robi symulatory kabiny Boeinga pasażerskiego. Ludzie się przebierają w mundury siadają za sterami, są on line i latają w domach w czasie rzeczywistym. Ciekawe czy im żony robią za stewardesy, a dzieci i sąsiedzi za pasażerów?
Widzę że Anglicy mają hopla na tym punkcie i dlatego mamy te informacje Xi S to margines większość śledzi i czeka na 3i Y
Niestety aby w innych witrynach widzieć na bieżąco z satelit, trzeba słono płacić. Widać wiatr, falowanie itp info o innych rzeczach
Np "nasz statek" był zaaresztowany w 2015r z powodu wykrycia broni na pokładzie itd... Cała historia
To ważne jak ktoś np wybiera przewoźnika dla jego ładunku.
Nasz stateczek w kwadraciku aby nie poobijać mi autka zmienił kurs z ok 89E czyl na 110st ESE i zminieszyl prędkość, aby mniej go bujało, a zdj to mapka falowania
U góry cycek Grenlandii,, po prawej Portugalia i wyżej Irlandia

tempFileForShare_20221127-064740_copy_800x746.jpg

Last edited: