Token do aplikacji trzecich

cooler

Pionier e-mobilności
4) Ważne jest aby w prawym górnym rogu wybrać środowisko pracy "Tesla API Environment"
View attachment 2784

5) Z lewej strony znajdujemy kolekcję "Tesla API Postman ..." i tam znajdujemy pozycję "Get Access Token"
View attachment 2785
6) Wybieramy zakładkę Auhtorization i na samym dole wybieramy "Get New Access Token", zostaniemy poproszeni o zalogowanie się do swojego konta Tesla
View attachment 2786
U mnie wygląda to tak:
Screenshot_20211218_053418.png

cooler

Pionier e-mobilności
Podbijam temat: bardzo brakuje mi tych statystyk, a nie chcę dawać danych na zewnątrz:
- Jak wygenerować token - patrz moja porażka jak wyżej
- instrukcja postawienia serwera statystyk na własnym raspberry - mam RPI4 i działa pod raspbianem - chętnie wykorzystam

Gandalf

Pionier e-mobilności
Gdyby tylko doba miała 72 godziny ;-)

Ja używam TeslaPy by brać dane z API. Obecnie potrafi uwierzytelniać się korzystając z mechanizmu SSO i domyślnej systemowej przeglądarki, choć tego nie używałem bo używam danych uwierzytelniających jeszcze z przed zmiany sposobu ich pozyskiwania 😅
Za jej pomocą można dostać np. dane o historii ładowania czy robić sobie wykresy z zebranych danych:
tesla_battery-day.png

czy kontrolować samochód (to co w aplikacji: światła, klimatyzacja, ładowanie, itp)

Innym ciekawym narzędziem wydaje się być TeslaLogger, co chyba jest w zasadzie tym rozwiązaniem, które szuka @cooler

Najnowsze dyskusje