To pierwsze pomiary, skosiłem lekko ponad 10ar ogródka, to powierzchnia czystego koszenia. Jazda pomiędzy krzewami, wytyczonymi ściezkami, pomieszczeniami gospodarczymi i pomniejszymi utrudnieniami. Skosiłem wszystko co zamierzałem, więc się udało

. Wystartowałem z pełnym aku, temp. około 25C, trawa koszona na 2 z 7 poziomów, w części koszonej przsterzeni miała tydzień, w części ponad 2 tygodnie. Zrobiłem błąd, bo nie liczyłem ile poszło koszy, ale uzbierało się tego na przyczepce całkiem nie mało. /zdjęcie poniżej/. W czasie opróżniania kosza zatrzymywałem stoper, aby liczył czysty czas pracy kosiarki.
Wyszło, że kosiarka pracowała lekko ponad 46 minut, /wg instrukcji powinna dać radę 45 minut/. Zakończyła pracę przy jednej świecącej kontrolce, stanu naładowania akumulatora, co wg instrukcji odpoiwiada 10%<soc<20%.Biorąc pod uwagę że kosztowała 13990, ale akurat w Leroy Merlin była jakaś akcja o której nie wiedziałem, za jej zakup dostaliśmy bon do wykorzystania w sklepie na kwotę 2100zł., więc mozna rzec, że wyszła ona 11.900 co uważam za bardzo godziwą cenę porównując to do spalinowych z napędem hydrostatycznym.
View attachment IMG_20230928_135714_268.jpg