Ta moja Alpina, czyli Stiga e-rider 300 nie ma trybu eco. Co do czasu koszenia, to nie mierzyłem czasowo, ale to zależy od bardzo dużej ilości zmiennych. Np ja jak koszę, to wykoszę na jednym ładowaniu znacznie więcej niż jak kosi żona, czy córka. Zależy, czy trawa ma tydzień, czy dwa, albo trzy

Co do baterii, to jest ona zabudowana w traktorku, nie wyjmuje się jej, ładuje się dedykowaną ładowarką, w traktorku jest złącze, nie da się tego naładować w inny sposób. Do samych akumulatorów (ogniw) pewnie by się można dostać, bo są schowane w rozkręcanej obudowie. Obok gniazda ładowania jest usb do ładowania telefonu
View attachment 17533View attachment 17534View attachment 17535View attachment 17536
1. jak cos to bez utraty gwarancji mozna dolozyc tempomat i eco mode do stigi c300, pewnie do alpiny to samo, mozna tez zablokowac na stałe koszenie na wstecznym zeby nie trzeba było trzymac guzika - koszt wiązki kolo 30-40zł max - podpinasz w 30sekund i jazda
Tempomat przetestowałem na szybko i działa, eco mode nie mialem okazji bo juz poza sezonem niestety - a nawet nie wiem jak to eco wogole działa, chcoaz jak na sucho testowalem to po wcisnieciu guzika ostrza chyba zwolniły - no chyba ze to efekt placebo - realnie sprawdze w 2025 dopiero
Dzieki takiej wiązce ja u siebie zrobie tak ze przycisk od LEDów bedzie jako tempomat, a od koszenia na wstecznym bedzie eco mode - koszenie na wstecznym zablokowane na stałe a ledów praktycznie nie uzywam wiec guziki sie marnują i nie trzeba dorabiac nowych
2. ładowac mozna nieoryginalną ładowarką i wszystko działa, tzn pokazuje sie wykrzynik na czerwono i nie widac postępu ładowania na lcd, ale ładowanie samo w sobie działa, ten wykrzyknik nie sygnalizuje krytycznego błedu bo wystarczy zrobic prostą zworke i wykrzynik znika a do tego na wyswietlaczu migaja diody od ładowania, czyli jak fabryka

(ewentualnie mozna dac zamiast zworki na stałe gniazdo z 4ma pinami i zeby dwa byly zwarte jak w orygnale a osobno + i -
Co do złącza, to jest ono specjalne stigi i nie kupisz identycznego, ale pod spodem jest anderson powerpole 30A wiec oryginale złacze mozna odkrecic i wypiąć i dac swoje gniazdo - ładowarka 14S (58,8V) na ali jest 4-5x tansza niz oryginał. Bezpiecznik ładowania jest 30Amperowy wiec pewnie daloby sie ładowac nawet szybciej niz oryginalną, ale raczej nie ma sensu tak katowac baterii, jak dla mnie z oryginałem da sie żyć, a 30A ładowanie to najwyzej do najwyzszego modelu czyli 798e ktory ma baterie 60Ah
Z innych modyfikacji dodałem sobie voltomierz, wiec widze dokladnie ile zostało baterii i na jakim procencie jestem. Ominałem tą badziewną stacyjke i kluczyk i mam aktualnie właczanie na guzik zwykly bistabilny. Do tego nie musze wciskac przycisku ON, bo calosc włacza sie odrazu, przez przekaznik.
Guzik w pozniejszym terminie i tak wymienie na pilota, wiec bede mógł włączać traktorek juz z dalsza, do tego wyglad zewnetrzny bedzie jak oryginał.
Wydrukowałem sobie też rączke o rozmiarach podobnych do tych z kabli typ2/typ1 i teraz łatwiej sie wpina calosc bo nie trzeba obracac w palcach tej wtyczki. Orientacja wtyku jest zablokowana i praktycznie trafia sie za pierwszym razem
Jak znajde czas i ogarne sygnały z pedału gazu i hamulca to zrobie sobie SUMMON (przód tył) jak w tesli
BONUS:
jakby komus padł aku po gwarancji - to gdzies widziałem ogniwa LTO 24-26Ah po 100zł- zeby miec to samo napięcie potrzeba ich 21, bms do tego max 500zł i za 2600zł mamy praktycznie niezniszalna baterie bo ma duzo cykli i mozna złozyc ją samemu bo plusy i minusy do gwinty i nie trzeba nic zgrzewać.
Do tego te ogniwa wytrzymują SPOKOJNIE ładowanie 6C czyli ładowanie w 10min.