Traktorek kosiarka na prund :), ktoś coś?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Suma obszarów nie moze być większa niż limit. Musiałbyś usuwać jeden obszar i objeżdżać drugi dookoła manualnie za każdym razem gdy chcesz wykosić ten co się nie mieści. Przy takich cenach to wziąłbym 2x5000 albo 5000+3000. Widziałem na AliExpress taniej. Jak Luba wchodziła to na Kickstarterze 5000 AWD bylo za 1500USD

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Suma obszarów nie moze być większa niż limit. Musiałbyś usuwać jeden obszar i objeżdżać drugi dookoła manualnie za każdym razem gdy chcesz wykosić ten co się nie mieści. Przy takich cenach to wziąłbym 2x5000 albo 5000+3000. Widziałem na AliExpress taniej. Jak Luba wchodziła to na Kickstarterze 5000 AWD bylo za 1500USD
Na Aliexpres są bardzo ciekawe ceny... Jakieś haczyki?
Biłem się z myślami między Mini 1500 a 3000X.
A dokładnie koszenie do krawędzi, przy Mini ostrza są centralnie, i będę miał sporo obkaszania.
Natomiast Luba 2 ma 2 tarcze z ostrzami i tutaj mamy dość fajne pokrycie martwej strefy. Moje obrzeża 12cm mogły by wystarczyć do braku obkaszania.

Już miałem pomysł zamówić na amazon i w razie czego oddać.

edyt.
Pytam jakiegoś sprzedawcę jak to wygląda w rzeczywistości to zamówienie i ile kosztuje realnie u nich.

edyt2.
cały proces wygląda na haczyk :) rozmowy przez whatsapp. Tak, że ten...
koszt za Luba 2 3000X to 1000e +300e podatki :)
Cena brzmi jak szwindel ;(

Last edited:

zlp

Pionier e-mobilności
Jak to jest w Lubie 2 5000, możesz zaznaczyć obszar do 0,5 ha, czy da radę więcej? Mnie by się przydało na 65 arów. Jest Luba 10000, ale ona jest z 9 tys. droższa.
W nowej LUBA2 5000X da się chyba zaznaczyć 5500m2.
Dla mnie wydawała się za mała, ale odpadła droga, jakieś drzewa i krzewy na krawędziach itp. Okazało się, że wykosi więcej niż się spodziewałem. Trzeba nauczyć się wyznaczać strefy. Poprzez dobre planowanie można unikać stref zakazanych, których się nie kosi, a zabierają część z dostępnego obszaru.
Osobiście polecałbym kupić 1 sztukę, sprawdzić ile da radę i wtedy ewentualnie dokupić drugą.
5000X i 10000X to są te same urządzenia za wyjątkiem minimalnie większego akumulatora w 1000X. Koszą równie szybko i te 10000 to dość dużo dla 1 robota, a 2x 5000 poradzi sobie 2 x szybciej. Po za tym najpewniej okaże się że niby działka powyżej 10000m2, a do koszenia jest 8000, a przy dobrym rozplanowaniu 7000m2. Wtedy można zdecydować się na drugą mniejszą, albo nawet mniejszą z koszem.

6a8

Posiadacz elektryka
Teraz kupiłem robota Mammotion Luba 2 5000X. Niby zabawka, ale daje radę. Posprzątaliśmy trochę gałęzie,
A gdzie kupowałeś i kiedy ?
Jak daje sobie radę na nierównościach ?

zibizz1

Pionier e-mobilności
A gdzie kupowałeś i kiedy ?
Jak daje sobie radę na nierównościach ?
Ja w prosat.pl 2 lata temu z pierwszego kontenera;). Sa chyba wyłącznym importerem na Polskę.

AWD jedzie jak czołg. Byle sie nie zawiesiła np na większym kretowisku albo karmieniu.

phoenix

Nowy na Forum
edyt2.
cały proces wygląda na haczyk :) rozmowy przez whatsapp. Tak, że ten...
koszt za Luba 2 3000X to 1000e +300e podatki :)
Cena brzmi jak szwindel ;(

Też patrzyłem i wygląda na oszustwo. Trochę dziwi fakt, że niektórzy z tych sprzedawców/sklepów mają długi staż na portalu.
Opcja 2, zrobić się na "chwilę" resellerem i zakupić taniej dla siebie?