Traktorek kosiarka na prund :), ktoś coś?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Suma obszarów nie moze być większa niż limit. Musiałbyś usuwać jeden obszar i objeżdżać drugi dookoła manualnie za każdym razem gdy chcesz wykosić ten co się nie mieści. Przy takich cenach to wziąłbym 2x5000 albo 5000+3000. Widziałem na AliExpress taniej. Jak Luba wchodziła to na Kickstarterze 5000 AWD bylo za 1500USD

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Suma obszarów nie moze być większa niż limit. Musiałbyś usuwać jeden obszar i objeżdżać drugi dookoła manualnie za każdym razem gdy chcesz wykosić ten co się nie mieści. Przy takich cenach to wziąłbym 2x5000 albo 5000+3000. Widziałem na AliExpress taniej. Jak Luba wchodziła to na Kickstarterze 5000 AWD bylo za 1500USD
Na Aliexpres są bardzo ciekawe ceny... Jakieś haczyki?
Biłem się z myślami między Mini 1500 a 3000X.
A dokładnie koszenie do krawędzi, przy Mini ostrza są centralnie, i będę miał sporo obkaszania.
Natomiast Luba 2 ma 2 tarcze z ostrzami i tutaj mamy dość fajne pokrycie martwej strefy. Moje obrzeża 12cm mogły by wystarczyć do braku obkaszania.

Już miałem pomysł zamówić na amazon i w razie czego oddać.

edyt.
Pytam jakiegoś sprzedawcę jak to wygląda w rzeczywistości to zamówienie i ile kosztuje realnie u nich.

edyt2.
cały proces wygląda na haczyk :) rozmowy przez whatsapp. Tak, że ten...
koszt za Luba 2 3000X to 1000e +300e podatki :)
Cena brzmi jak szwindel ;(

Last edited:

zlp

Pionier e-mobilności
Jak to jest w Lubie 2 5000, możesz zaznaczyć obszar do 0,5 ha, czy da radę więcej? Mnie by się przydało na 65 arów. Jest Luba 10000, ale ona jest z 9 tys. droższa.
W nowej LUBA2 5000X da się chyba zaznaczyć 5500m2.
Dla mnie wydawała się za mała, ale odpadła droga, jakieś drzewa i krzewy na krawędziach itp. Okazało się, że wykosi więcej niż się spodziewałem. Trzeba nauczyć się wyznaczać strefy. Poprzez dobre planowanie można unikać stref zakazanych, których się nie kosi, a zabierają część z dostępnego obszaru.
Osobiście polecałbym kupić 1 sztukę, sprawdzić ile da radę i wtedy ewentualnie dokupić drugą.
5000X i 10000X to są te same urządzenia za wyjątkiem minimalnie większego akumulatora w 1000X. Koszą równie szybko i te 10000 to dość dużo dla 1 robota, a 2x 5000 poradzi sobie 2 x szybciej. Po za tym najpewniej okaże się że niby działka powyżej 10000m2, a do koszenia jest 8000, a przy dobrym rozplanowaniu 7000m2. Wtedy można zdecydować się na drugą mniejszą, albo nawet mniejszą z koszem.

6a8

Posiadacz elektryka
Teraz kupiłem robota Mammotion Luba 2 5000X. Niby zabawka, ale daje radę. Posprzątaliśmy trochę gałęzie,
A gdzie kupowałeś i kiedy ?
Jak daje sobie radę na nierównościach ?

zibizz1

Pionier e-mobilności
A gdzie kupowałeś i kiedy ?
Jak daje sobie radę na nierównościach ?
Ja w prosat.pl 2 lata temu z pierwszego kontenera;). Sa chyba wyłącznym importerem na Polskę.

AWD jedzie jak czołg. Byle sie nie zawiesiła np na większym kretowisku albo karmieniu.

phoenix

Nowy na Forum
edyt2.
cały proces wygląda na haczyk :) rozmowy przez whatsapp. Tak, że ten...
koszt za Luba 2 3000X to 1000e +300e podatki :)
Cena brzmi jak szwindel ;(

Też patrzyłem i wygląda na oszustwo. Trochę dziwi fakt, że niektórzy z tych sprzedawców/sklepów mają długi staż na portalu.
Opcja 2, zrobić się na "chwilę" resellerem i zakupić taniej dla siebie?

consigliero

Pionier e-mobilności
Będziemy testować w niedługim czasie taki wynalazek, zobaczy czy sobie poradzi z naszymi haszczami
IMG_7338.png
IMG_7337.png
IMG_7295.jpeg
IMG_7254.jpeg

zlp

Pionier e-mobilności
3,5 kWh. Mam wrażenie, że to do spokojnej pracy, albo bardzo krótkiej.

szczur333

Zadomawiam się
3,5 kWh. Mam wrażenie, że to do spokojnej pracy, albo bardzo krótkiej.
ja mam 1,5kwh i 30arow skosze jak sie upre - ale nie chce mi sie az tak dlugo kosic, zwykle i tak kosze na 3 razy bo w roznych miejscach mi trawa inaczej rosnie i czesciej kosze z przodu niz z tylu

ładowanie teoretycznie moglbym zrobic w 1h 0-100% ale tez to mi nie jest potrzebne i mimo ze mam ladowarki, kable itp - to uzywam standardowej ktora laduje 0-100 w 6h