K
Konto skasowane na życzenie 2023/11/09
Gość
🙂
Last edited by a moderator:
Dlaczego ?I dlatego właśnie nie ma tutaj sensu pisać o innych elektrykach niż Tesla - bo to jest forum miłośników amerykańskiej marki 🙂
Zapraszam w bardziej, hmm… obiektywne miejsca.
P.S.
iX1 jest budżetowym modelem, stąd i prędkość ładowania niska. Przykładowo w iX ładujesz 200kw
Ale tam nawet nie ma działu o samochodach elektrycznych...zapraszam na forum BMW Polska do działu samochodów elektrycznych.
No niestety skrzypi. 4 lata tego słuchałem, autoryzowany serwis twierdził że jest ok.Panowie, z każdym kolejnym postem potwierdzacie moją tezę 🙂 tu nie ma sensu pisać o jakichkolwiek innych elektrykach niż Tesla. Zawsze znajdą się tysiące argumentów - łącznie z tym, że BMW skrzypi a Tesla jest super wykonana 😂
Moje wyniki wychodziły mniej więcej +15% do powyższego, ale ja testowałem przy komplecie osób i pełnym bagażniku oraz ok 2-5st C i zimowych oponach. Dokładne wartości, to:
przy 110kmh 24.8kWh / 100km
przy 120kmh 28kWh/100km
przy 130kmh 30kWh/100km
przy 140kmh 34-35kWh/100km
Zimowa trasa to spory wzrost zużycia energii nawet pomimo pompy ciepła, a przez to spadek zasięgu.
zamiast zacząć od wywoływania wojny mogles wrzucic na tym forum wątek o BMW i poczekac na odpowiedzi. Teraz juz zjabales i bedziesz uwazany za trola co chce sie kłócicPanowie, z każdym kolejnym postem potwierdzacie moją tezę 🙂 tu nie ma sensu pisać o jakichkolwiek innych elektrykach niż Tesla. Zawsze znajdą się tysiące argumentów - łącznie z tym, że BMW skrzypi a Tesla jest super wykonana 😂
Tesla staje się powoli marką mainstreamową, więc akurat tutaj wywołanie Toyoty jest jak najbardziej na miejscu.