Tym razem Gdańsk. Darmowa reklama?

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Hm. Cytat z regulaminu „Z parkingu nie mogą korzystać użytkownicy samochodów wyposażonych w instalację LPG oraz zasilanych silnikiem elektrycznym.” sugeruje, że chodzi im jednak nie o elektryki, a o pojazdy z jakimiś nowatorskim napędem używającym silników elektrycznych jako paliwa.
Albert miał rację.

Bronek

Pionier e-mobilności
Hybryda podpada
Oczywiście gdy, jw Szanowny Kolega napisał : silnik jest używany jako paliwo.
Ciekawa technologia mielenie, spalanie czy rozpuszczanie w kwasie i reakcje chemiczne?

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Zakaz obowiązuje dla samochodów z silnikami elektrycznymi, więc również hybrydy.
Hehe, samochód spalinowy ma więcej silników elektrycznych niż elektryczny :) Wymieniam po krótce elementy wyposażone w silnik elektryczny:
- pompa paliwa
- siłownik przepustnicy
- siłownik przepustnicy spalin
- zawór EGR
- Siłownik kanału obejściowego EGR
- Siłowniki zmiennych faz rozrządu
- Siłowniki zmiennej długości kolektora dolotowego
- Siłowniki zmiennego zawirowywania powietrza
- i tak mogę wymieniać dalej a przecież pozostaje nadal najważniejszy silnik elektryczny - ROZRUSZNIK!

daniel

Señor Meme Officer
Widać, że regulamin pisała na szybko osoba w stanie wzburzenia i nie mająca za bardzo pojęcia o czym pisze.
Wyobrażam sobie takich 3 inkwizytorów jak z Monty Pythona, którzy myślą razem co napisać.

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Hm. Cytat z regulaminu „Z parkingu nie mogą korzystać użytkownicy samochodów wyposażonych w instalację LPG oraz zasilanych silnikiem elektrycznym.” sugeruje, że chodzi im jednak nie o elektryki, a o pojazdy z jakimiś nowatorskim napędem używającym silników elektrycznych jako paliwa.
Albert miał rację.
Z parkingu nie mogą korzystać tylko UŻYTKOWNICY aut z tego rodzaju napędem. Same elektryki mogą.

daniel

Señor Meme Officer
Z parkingu nie mogą korzystać tylko UŻYTKOWNICY aut z tego rodzaju napędem. Same elektryki mogą.
Wszystko to zabawne gierki słowne, ale mnie interesuje jakie są konsekwencje złamania regulaminu. Wyprowadza Cię ochrona? Chyba kary finansowej nie mogą nałożyć? Wezwą policję? Nie wydaje mi się, żeby można było dostać za to mandat. Raczej nie dają za parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych czy na powierzchni wyłączonej z ruchu.
Co w przypadku gdyby jednak nastąpił jakiś pożar (mało prawdopodobne, wiem)? Wtedy ma się na głowie adwokatów i jest się odpowiedzialnym za szkody? Przecież ze zwykłego człowieka nie ściągnie się takiej ilości pieniędzy, która pokryłaby straty z pożaru samochodu na parkingu, a OC jest do określonej kwoty.
No i nie wiem czy ubezpieczenie OC obejmuje straty spowodowane przez pożar samochodu czy to jest poza zakresem? To już niezależnie od tego czy jest spalinowy czy elektryczny.