Ubezpieczenie nowego TM3H LR

Michal

Moderator
Ubezpieczał ktoś bez zniżek AC? Bo bez zniżek tak kolorowo mi nie wychodzi w PZU ok 7K razem z OC.
U mnie z pełnymi zniżkami ale po jednej szkodzie w danym roku wychodziło niby ~8000... Taka szkoda powinna skasować 10% zniżek tylko i nie dodać kolejnych, a wyglądało na to, że zamiast minus 40-50% dostałem plus 10-20%... Ubezpieczyciele to banda złodziei i nie dojdziesz jak oni to liczą... Zero transparentności nawet dla agenta, który to liczy. Ktoś się powinien za to wziąć i ukręcić łeb tym oszustom. Wyliczenie stawki powinno być jawne i bardzo dokładnie określone, nawet jeśli jest branych pod uwagę "200 parametrów", jak to oni lubią ściemniać dlaczego nie ma transparentności...

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
A korzystając już z rozpoczętego wątku - jak z GAPem u Was? Ja jeszcze nie wykupiłem i zastanawiam się czy tylko na okres leasingu = 3 lata, jaka kwota (+120k, może 80k) i oczywiście składka.
Nie wiem od czego bazowo liczy się GAP (kwoty kredytowanej czy całości) niemmniej przy 211 tys. zł brutto ceny auta, 45% wkładu własnego (coś okolice 90 tys. zł brutto) i 15 tys. zl brutto wykupu GAP w Santander Leasing wyszedł mi 89 zł. W mLieasing, PKO i Santander Consumer GAP przy tej kalkulacji był w okolicach 150 zł miesięcznie ale oni mieli przez zewnetrznego ubezpieczyciela a Santander Leasing robił to samodzielnie.