Ubezpieczenie

K

Konto_usunięte_2021-03-29

Gość
Temat wyszedł już chyba kilka razy w komentarzach na stronie. Większość rekomenduje PZU. Ja po sprawdzeniu kilku ofert u brokera też do nich pójdę. Widziałem też oferty Ergo Hestia.

krist

Posiadacz elektryka
Znajomy broker sprawdzał, oferty dzielą się na kiepskie i skandaliczne, chyba tylko PZU ma sensowną, w moim przypadku przez leasing to wyszło niecałe 4800

Khar

Posiadacz elektryka
Ale za jaką wersję? Mnie za samo FSD wychodzi AC ponad 800 zł.
AXA nie rozróżnia elektryk/spalinowy.
Ofertę mam flotową, więc drożej, niż przy pełnych zniżkach, ale za to przy szkodzie składka nie wzrasta.
Nieco ponad 6000 za M3 LR + FSD.

krist

Posiadacz elektryka
Ale za jaką wersję? Mnie za samo FSD wychodzi AC ponad 800 zł.
AXA nie rozróżnia elektryk/spalinowy.
Ofertę mam flotową, więc drożej, niż przy pełnych zniżkach, ale za to przy szkodzie składka nie wzrasta.
Nieco ponad 6000 za M3 LR + FSD.
za performance, wartość na fakturze 269.900 brutto. Do tego był GAP i jakaś rozszerzona laweta (królowa lawet będzie, ani zapasu ani zestawu naprawczego) za stówkę rocznie

Khar

Posiadacz elektryka
Jak to za FSD? Ja mam od ceny/kwoty brutto z FSD ale bez jakiegos wyszczególniania (PZU) od 2 lat
EDIT :Z tym że za gotowkę była kupina i na osobe cywilną
Stawkę AC mam ok. 2% od całkowitej wartości brutto, więc skoro cena FSD to ok. 40.000 zł, to o 800 zł mam większą stawkę tylko z tytułu zamówienia FSD.
Można to obejść i FSD dokupić później, żeby nie było go na fakturze - wtedy ubezpieczenie niższe, ale nie pokryje FSD w razie szkody.
za performance, wartość na fakturze 269.900 brutto. Do tego był GAP i jakaś rozszerzona laweta (królowa lawet będzie, ani zapasu ani zestawu naprawczego) za stówkę rocznie
To jeśli 4800 przy leasingu, to faktycznie jest bardzo dobra oferta, 1,78% za cały pakiet.